ERC es reuneix amb el comitè d’empresa de l’Hospital de Blanes

Manifestació contra les retalles a l'Hospital Comercal de Blanes, el passat 6 d'ocutbre

Manifestació contra les retalles a l’Hospital Comercal de Blanes, el passat 6 d’ocutbre

El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi Sabrià, la diputada i portaveu de la Comissió de Salut al Parlament de Catalunya, Alba Vergés, el regidor de Lloret de Mar i vicepresident del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Orobitg, així com la presidenta de la secció local de Blanes Assumpta Pla i d’altres membres d’ERC de Blanes s’han reunit aquest dilluns 23 de desembre al matí amb representants del comitè d’empresa de l’Hospital de Blanes.

L’objectiu ha estat conèixer de primera mà les preocupacions dels professionals pel que fa a la gestió de les retallades a la comarca de la Selva i les informacions sobre reordenacions d’activitat així com mirar de canalitzar de la millor manera les preocupacions d’una manera útil i constructiva al Parlament de Catalunya perquè els professionals i els usuaris puguin tenir la màxima informació sobre l’atenció sanitària a la nostra comarca.

Des d’ERC «estem molt preocupats pel sector salut, que ha patit l’asfíxia econòmica de l’Estat veient disminuir el seu pressupost en aproximadament un 20%. Un sector on la majoria dels seus treballadors s’han quedat sense conveni col·lectiu i continuen patint una part important de les restriccions pressupostàries. Hem de vetllar perquè tampoc l’usuari final es vegi perjudicat per aquestes retallades», ha explicat la diputada Alba Vergés.

Per la seva banda, el diputat Sergi Sabrià ha explicat que «estem igualment preocupats per la manca d’informació i transparència en la gestió i en la presa de decisions des del CatSalut i les institucions sanitàries. Creiem que en èpoques difícils, qualsevol proposta de reorganització o canvi s’ha de fer sempre amb la màxima transparència. S’han de prendre decisions difícils, que no agraden a ningú i per tant només amb transparència és possible tenir en compte les sensibilitats d’usuaris, professionals i treballadors».

Per la seva part, Jordi Orobitg, ha destacat el clima de diàleg i de franca col·laboració amb què han estat rebuts pel comitè d’empresa, així com la coincidència tant en la diagnosi de les mancances sanitàries de la Selva litoral, per raó del centre que era objecte de la visita, i en especial de Lloret de Mar, la seva població, tant per als residents com per a la població estacional; com de les eines i solucions per arranjar tals problemàtiques.

Tanmateix s’ha manifestat en els següents termes: «estic convençut, després de les explicacions rebudes, que són més que fonamentades les queixes per raó de la manca de cirurgià de guàrdia presencial al centre hospitalari, atès el risc que per a la salut dels usuaris que comporta en funció de les lesions que presentin en arribar al centre hospitalari».