El 10è Pessebre Vivent de Blanes ha rebut 1.500 visites

Imatge de la representació

Imatge de la representació

Aquest cap de setmana Blanes ha seguit vivint diverses activitats relacionades amb les festes nadalenques que cada vegada tenim més a prop. Una de les més representatives ha estat el pessebre vivent que es va poder visitar tant dissabte com diumenge.

El pati interior de l’Església Santa Maria ha allotjat la 10a edició del tradicional pessebre vivent, del qual s’han fet dues sessions. Organitzat per les associacions de veïns de Raval i Sa Carbonera amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, per segona edició consecutiva s’han recollit fons econòmics per la Marató de TV3. Més concretament, s’han aconseguit al voltant d’uns 1.000 euros, una quantitat similar a la de l’any passat.

Diversos veïns i entitats de Blanes han sumat esforços per donar vida als típics personatges d’un pessebre. Sumant les persones que han tingut cura de la organització, actors i actrius, cantaires i altres suports, es calcula que han participat unes 150 persones en l’esdeveniment. Pel que fa al nombre de visitants, es calcula que durant tot el cap de setmana s’han acostat per veure el pessebre unes 1.500 persones.

Es van simular els alguns dels oficis arrelats a la ciutat

Es van simular els alguns dels oficis arrelats a la ciutat

Petits i grans s’han transformat durant dos dies no tan sols en les diferents figures del pessebre, sinó també per representar antics oficis molt arrelats a Blanes, com ara ferrers, esmoladors, espardenyers, pescadors i pagesos, entre d’altres. Tot plegat, amb una acurada ambientació que contribuïa a donar encara més sensació de realitat.

Una de les novetats que hi ha hagut és que s’ha ampliat el nombre de corals que han actuat a les dues representacions que s’han fet. En total n’hi ha hagut tres: la Infantil de Sa Carbonera, la de Gospell del Col·legi Santa Maria i la de la Capella Santa Cecília.

Per últim, també cal destacar que, per tercer any consecutiu, el pessebre vivent ha inclòs un petit tast d’un esdeveniment 100% blanenc que tindrà lloc el proper cap de setmana: la representació de l’obra “Pastors i Misteris”, de Pere Puig i Llensa. Els actors i actrius han ofert diversos quadres de l’obra formant part del pessebre.