11a Festa d’Arribada d’Es Tió de Blanes

estio_13aLa tarda del passat dissabte es va celebrar a Blanes la 11a edició de la festa d’arribada d’Es Tió de Blanes, activitat organitzada per Acció Cultural Es Viver. Amb anterioritat, pares i mares i membres de l’entitat van anar a recollir els tions als boscos del Vilar, on també hi ha Es Tió de Blanes.

Posteriorment, es va fer la cercavila, que cada any té com a punt de partida un barri diferent del municipi. Aquest 2013 en va sortir de l’esplanada del Port i va fer un recorregut pel centre de la vila fins arribar a la plaça dels Dies Feiners, on va tenir lloc la festa d’arribada.

La cercavila estava encapçalada per la música dels membres de la Banda del Col·legi Santa Maria, seguits pels dos tractors que transportaven els tions i Es Tió de Blanes, així com els grallers i tambors, capgrossos i gegantons de la Colla Gegantera, que tancaven el seguici.

estio_13bLa festa, que va comptar amb una nodrida participació de nens i nenes, així com animació infantil a càrrec de Ferran Pujadas i una xocolatada popular apta per celíacs. Un dels moments culminants, el més esperat per la canalla, va ser el lliurament de 25 tions a les famílies que els havien anat a recollir juntament amb Es Tió de Blanes.

Després de la festa de dissabte Es Tió de Blanes s’ha traslladat a la plaça Verge Maria, a tocar del carrer Raval, on s’hi estarà perquè durant aquests dies se’l pugui anar a engreixar de 5 a 7 de la tarda. Aquells nens i nenes que vulguin fer-ho han de tenir en compte que poden dur-hi arròs, pasta, oli, llegums i sucre. Tot aquell menjar que no s’acabi Es Tió es portarà a Càritas de Blanes.

L’esdeveniment culminarà la vigília de Nadal, el 24 de desembre, quan la canalla podrà fer cagar es Tió de 5 a 7 de la tarda, a la mateixa plaça Verge Maria.

L’activitat d’Es Tió de Blanes compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, la Colla Gegantera i la Banda del Col·legi Santa Maria.