El futur Mercat de Calella podria tenir una zona de parades i una sala polivalent

Mercat de Calella / Foto: Ràdio Calella

Mercat de Calella / Foto: Ràdio Calella

L’equip de govern de CiU de Calella, en col·laboració amb el PP, està elaborant un nou projecte per al Mercat Municipal. Des de fa més de mig any responsables d’aquestes dues formacions estan estudiant com ha de ser el Mercat Municipal de Calella i han visitat alguns equipaments d’aquest tipus a altres poblacions properes, com Mataró, per copsar-ne algunes idees.

La regidora adjunta a l’alcaldia responsable de l’àrea de Comerç, Montse Cordon, ha avançat que la seva idea és que el «Mercat de Calella ha de ser de ciutat, reformat, amb productes de proximitat i una oferta atractiva. Aposten per partir el mercat en dos i tenir un espai de parades i una sala polivalent per fer-hi altres activitats, com cursets i tallers, espais de joc, exposicions i qualsevol acte o activitat que s’hi escaigui».

De tota manera això és només una primera idea, que s’està treballant i definint. Montse Cordon ha explicat que «portem set o vuit mesos que ens anem reunint amb el Partit Popular. També hem anat a algun mercat com el de la Plaça de Cuba de Mataró a mirar com està fet. Jo he anat a altres mercats de Barcelona, he anat al Mercat de la Carn de Vilafranca, i ara estem preparant una visita al Mercat de Vilassar de Mar conjuntament amb el PP i amb l’arquitecte de l’Ajuntament. Estem intentant definir com volem aquest mercat. Als paradistes ja els estem informant de que estem començant a fer un projecte. Quan ho tinguem més lligat amb el PP ho parlarem més bé amb els paradistes perquè tothom pugui dir-hi la seva».

Cordon ha deixat clar que el primer objectiu és que els paradistes s’avinguin a treballar al nou Mercat, i treballar amb ells les propostes de futur que poden permetre fer-lo més viu i dinàmic. Cordon també ha parlat de terminis per definir el projecte: «A principis de l’any que ve farem una o dues visites més. Estem intentant fer un powerpoint per veure com podria quedar el Mercat, per visualitzar-ho, perquè per vendre les parades els hem d’ensenyar més o menys el que volem fer. I ells ens hauran de dir si ens equivoquem».

«Perquè els paradistes tenen dret a dir la seva perquè ells saben la feina que fan i com treballen. Un cop tinguem això i ens reunim tots altra vegada. A mi, personalment i si poguéssim, m’agradaria que a mitjans de l’any que ve poguéssim ja començar, amb dos o tres mesos, a enllestir-ho i tirar-ho endavant», ha comentat la regidora.

Per tirar el projecte endavant ja es compta amb partides pressupostàries d’aquest any i el proper per valor d’uns 240.000 euros. En cas de necessitar-ne més es recorrerà a subvencions de la Diputació de Barcelona.

Text: Oriol Leo – Publicar a wwwradiocalella.cat