Inaugurada l’escultura commemorativa dels 50 anys del Club Bàsquet Blanes

basquet-2La Ciutat Esportiva allotja des d’aquesta setmana l’escultura ‘Trajectòria’, obra de l’artista blanenc Jordi Coll, creada en motiu de la commemoració dels 50 anys del Club Bàsquet Blanes. L’escultura s’ha instal·lat al passadís que va des del vestíbul de la Ciutat Esportiva fins a la zona dels camps de futbol.

L’Ajuntament i el Club Bàsquet Blanes han signat un conveni mitjançant el qual l’entitat cedeix en dipòsit l’escultura, que està valorada en 10.000 euros.

basquet-1Per al seu finançament s’ha comptat amb les col·laboracions econòmiques aportades per diverses persones, els noms de les quals figuren en una placa situada al costat de l’escultura. La idea de crear una obra d’art commemorativa va sorgir dels membres de la Comissió del 50è aniversari del Club Bàsquet Blanes, una celebració que es va fer durant el 2008 i que va continuar l’any següent, quan el municipi va ser distingit com a Ciutat del Bàsquet Català.

L’acte d’inauguració es va fer el passat diumenge coincidint amb la presentació dels equips del Club Bàsquet Blanes de la temporada 2013-2014. Actualment l’entitat compta amb 17 equips de diferents categories masculí i femení, a banda dels 9 grups que practiquen el bàsquet a diferents centres escolars del municipi. En total, el Club Bàsquet Blanes compta amb més de 350 persones implicades en la tasca de l’entitat entre jugadors i jugadores, tècnics i membres de la junta.

L’acte inaugural el van encapçalar diumenge passat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president del Club Blanes, Josep Pérez. També els acompanyaven regidors i regidores de l’Ajuntament, el propi escultor i membres de la Comissió del 50è aniversari del CBB.

Jordi Coll, creador de ‘Trajectòria’

Jordi Coll i Fernández va néixer a Blanes l’any 1967, és llicenciat en Belles Arts i es va iniciar en l’escultura treballant al taller de Jaume Coll Puig, escultor i catedràtic d’escultura per la Universitat de Barcelona. A més, l’artista està vinculat amb l’entitat esportiva perquè va ser jugador del Club Bàsquet Blanes durant unes quantes temporades.

Jordi Coll treballa en escultura amb experimentació en fosa de bronze al propi taller, i és autor, entre d’altres, de les següents creacions instal·lades en llocs públics: “Monument a Joaquim Ruyra”, a Malgrat de Mar; “Llavor”, davant el Casal de la Gent Gran Benet Ribas de Blanes; “Homenatge a Miquel Martí Pol”, a Tordera, i “Tordera, La Tordera”, situada a la Nacional II.