ICV-EUiA de Lloret de Mar fa propostes per millorar el pressupost de 2014

icv_euiaL’agrupació d’ICV-EUiA de Lloret de Mar ha elaborat un document que recull diverses propostes de millora del pressupost de l’Ajuntament de 2014. Les propostes són fruit del procés de participació ciutadana i les aportacions de diferents entitats locals. A continuació reproduïm l’esmentat document:

Actuacions genèriques

– Ensenyament. – Augmentar aquesta partida, passant de 80.000 a 135.000€ (55.000€ més). Objectiu: augmentar nombre de beques menjador i crear una línia directa d’ajuda a les famílies per a la compra de llibres i/o material escolar. Els criteris que proposem per concedir aquests ajuts són exclusivament econòmics, depenent de la renda familiar.

– Benestar i Família.- Augmentar aquesta partida, passant de 135.000 a 175.000€ (40.000€ més). Objectiu: assegurar que tots els nens escolaritzats a Lloret tinguin un dinar diari en condicions, subvencionant l’Ajuntament el 100% del cost del menjador escolar a aquelles famílies més desfavorides. També amb càrrec a aquesta partida ens comprometem a combatre l’anomenada pobresa energètica, intentant arribar al major nombre possible de llars.

– Casal Juventut – Activitats diverses. – Augmentar aquesta partida, passant de 18.000 a 30.000€ (12.000€ més). Objectiu: posada en marxa del pla local de joventut.

– Casal Jubilat – Activitatats Pla Integral. – Augmentar aquesta partida, passant de 65.500 a 80.000€ (14.500€ més). Objectiu: Millor desenvolupament d’aquest pla i ampliar els objectius del mateix.

– Camps de Futbol– Contracte neteja vestidors. – Augmentar aquesta partida amb l’objectiu d’assegurar la neteja de l’entorn del camp de futbol del Molí, amb un mínim de 4 hores setmanals.

– Nova Radio Lloret.- Augmentar la programació amb espais de producció pròpia.

– Constitució del Patronat Municipal de Festes. – Objectiu: Propiciar la participació de les entitats en l’elaboració de les diferents festes locals, així com la racionalització de les despeses a les diferents festes.

– Una persona encarregada del compliment de les contractes municipals. – Objectiu: Assegurar el compliment íntegre dels contractes municipals per part de les empreses externes.

– Programa de patis oberts. – Obrir diferents patis en horari no escolar. Objectiu: facilitar l’accés als nens i joves a les esmentades instal•lacions, així com fer un seguiment de les diferents problemàtiques que puguin tenir.

– Redacció i/o execució d’obres de millora a les instal•lacions auxiliars del camp de futbol del Molí.

– Cursos de formació permanent dirigits especialment a joves. – Objectiu: formar joves en oficis tradicionals.

– Renovació al passatge Rector Felip i Gibert

– Actuacions regulars per al manteniment del mobiliari urbà i carrers dels diferents barris de Lloret

Actuacions al barri Casc Antic

– Renovació dels carrers Unió,Perills, Agustí Cabanyes i travessia Unió.
– Reformes en el centre cívic del Casc Antic i reparacions de les humitats.
– Renovació al passatge del Puig.

Actuacions al barri Can Ballell

– Col•locació d’aglomerat al parc infantil de Sant Cristòfol
– Instal•lació d’un lavabo públic al parc de Sant Cristòfol
– Realització de les obres d’aquació al parc de Sant Cristòfol, segons projecte tècnic elaborat en 2013
– Reparació de les humitats del centre cívic del barri.
– Accions per limitar la velocitat al carrer Fusters.

Actuacions al barri Mas Baell – Can Carbó

– Dotació de més mobiliari urbà, especialment aparcabicis, en col•laboració amb l’associació de veïns.
– Ampliació de la vorera del carrer Barcelona, en el tram de la guarderia municipal Lola Anglada.