La Generalitat declara la Font Gòtica de Blanes com a bé cultural d’interès nacional

Font Gòtica de Blanes

Font Gòtica de Blanes

El Govern de la Generalitat ha declarat avui la Font Gòtica de Blanes l’església de Santa Maria de Guissona i com a bé cultural d’interès nacional (BCIN).

La Font Gòtica és un dels pocs exemples d’aquest tipus d’arquitectura gòtica civil que es conserven, i és, a més, una de les més antigues del país en l’aspecte monumental.

Va ser construïda durant la primera meitat del segle XV per pal·liar les deficiències del subministrament i la greu problemàtica d’insalubritat que patia la població, la qual s’havia enfrontat a brots epidèmics greus per la manca d’aigua.

Es tracta d’una estructura de planta octogonal que en alçat disposa de tres cossos diferenciats i en total s’apropa als set metres d’alçària. El primer cos és un basament, seguit pel cos principal del dipòsit d’aigua i un coronament piramidal octogonal.

Esperem que aquest reconeixement al monument més famós de Blanes serveixi perquè l’Ajuntament procedeixi amb la màxima rapidesa a col·locar un nou panell informatiu, doncs l’actual està espatllat. També, creiem que s’hauria de posar prop de la font, doncs en el seu actual emplaçament passa desapercebut

Amb el temps el panell informatiu de la Font Gòtica s'ha fet malbé

Amb el temps el panell informatiu de la Font Gòtica s’ha fet malbé