La policia local de Blanes deté un home amb nombrosos antecedents per tràfic de drogues

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Una unitat de la policia local de Blanes va detenir la matinada d’ahir divendres un veí del municipi acusat d’un delicte contra la salut pública.

Es tracta d’Antonio F.G., de 60 anys d’edat, del qual ja consten nombrosos antecedents policials al llarg dels darrers anys per continuats delictes relacionats amb el tràfic de drogues.

Durant la operació, els agents van decomissar a l’interior del vehicle del detingut diverses substàncies estupefaents, més concretament 17 paperetes d’un gram de cocaïna i un pot de vidre amb popper líquid. En total, la droga decomissada per la policia local de Blanes està valorada al mercat negre en uns 750 euros.

També van trobar-li al detingut 590 euros repartits en bitllets, així com dos telèfons mòbils. Després de la seva detenció, l’home va ser lliurat ahir divendres a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Blanes i avui dissabte està previst que passi a disposició judicial al jutjats de Primera Instància i Instrucció de Blanes. Serà el jutge qui determinarà la seva posada en llibertat o bé l’ingrés preventiu a presó en base a la seva reincidència en delictes contra la salut pública.

Els fets van tenir lloc quan eren pels volts de dos quarts d’una de la matinada d’aquest passat divendres 9 d’agost al barri dels Pins. Una unitat de paisà de la policia local de Blanes que estava de patrulla en aquest veïnat va observar un vehicle que estava fent diverses aturades, una activitat que van aixecar la sospita dels agents respecte que pogués estar fent una determinada ruta per traficar amb drogues i dur-la als seus clients.

Al llarg d’una bona estona, els agents van fer el seguiment del vehicle sospitós després que també havien reconegut al seu conductor a causa dels seus nombrosos antecedents judicials per delictes contra la salut pública. De fet, ja feia unes quantes setmanes que la unitat de la policia local havia detectat l’activitat que duia a terme Antonio F.G., si bé encara no havia aconseguit enxampar-lo in fraganti.

En un moment determinat, quan el sospitós va fer la intenció d’entrar en un bar, els agents de la policia local van anar a interceptar-lo. Després que l’home va intentar escapolir-se sense èxit, els policies van identificar-lo i posteriorment van escorcollar l’interior del seu vehicle, on van trobar-hi tant les esmentades substàncies estupefaents com els diners en metàl·lic. Va ser llavors quan els agents van decidir la detenció de l’home i el seu trasllat a les dependències policials.