La biblioteca de Tordera serà pionera en participar al projecte ‘Públics BIB’ promogut per la Generalitat

Biblioteca de Tordera

Biblioteca de Tordera

El proper curs la Biblioteca de Tordera serà una de les 20 biblioteques públiques catalanes escollides per a participar en el projecte Públics BIB, una innovadora iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar els usuaris de les biblioteques als museus nacionals i equipaments nacionals d’arts escèniques.

El projecte públics BIB consisteix a programar visites culturals organitzades des de les Biblioteques públiques als equipaments culturals nacionals o d´interès nacional. És una activitat formativa adreçada al públic de les biblioteques. També inclouen propostes de valor afegit, com presentacions exclusives per part de directors, actors i comissaris dels centres.

El projecte pretén també iniciar una política de nous públics a partir dels 3.500.000 d´usuaris i dels 500 clubs de lectura de les biblioteques i que promou la cooperació entre els diferents equipaments del sector cultural públic de Catalunya.

La biblioteca de Tordera serà pionera i pilot en en aquest projecte i des del municipi, de cara a la tardor, s’oferirà la possibilitat de visitar els espais singulars del MNAC, visites guiades amb accés a les reserves del Museu Nacional d’Art de Catalunya, reservades habitualment per als professionals

Aquesta i altres dades van ser donades a conèixer fa pocs dies pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en el transcurs de presentació del balanç de l´ús de les biblioteques públiques catalanes.