La revista de Calella ‘Estela’ deixarà de publicar-se

Capçalera de la revista

La revista de Calella «Estela», vinculada la Parroquia de la població, deixarà de sortir a finals d’aquest any per dificultats econòmiques, segons van acordar el passat dilluns els membres del consell de redacció. «Estela» va néixer el 1945 i des de llavors ha reflectit la realitat calellenca. Però la manca de publicitat junt amb la crisi económica i els cambis d’habits pel que fa a la recepció d’informació per part de les noves generacions han conduït al final de la revista.

Els impulsors de la publicació editaran dos números d’aquí a finals d’any. El penúltim correspondrà al mesos de setembre i octubre i l’últim als de novembre i desembre. La notícia del final de la revista ha tingut un notable impacte en les xarxes socials. Diverses propostes s’han formulat des d’una página de Facebook, però Joaquim Costa, portaveu del consell de redacció, ha manifestar que encara que «són reconfortants i molt d’agrair, no canvien el fet fonamental: Estela ha passat de ser sostenible econòmicament a no ser-ho».

Costa va afegir que «durant molts anys hem estat fent l’Estela i ha arribar un moment que això no és viable econòmicament, que també coincideix amb una crisi econòmica i un canvi en els models de comunicació, sobretot arran de les noves tecnologies. Aquest és un canvi també generacional. Tots aquests factors s’ajunten i fan que nosaltres reflexionem que s’ha arribat al final d’una etapa».

Costa ha explicat al periodista Carles Pasqual que treure la publicació «per Internet, no seria el mateix. L’Estela seria una altra cosa».

El periodista calellenc Saül Gordillo es resisteix a la desaparició d’Estela i proposa una sèrie d’accions per salvar-la i refundar la publicació. Les seves proposta es poden consultar a www.saul.cat.