Malgrat de Mar aprova una moció per catalogar la finca de Can Palomo com a bé cultural d’interès local

Ajuntament de Malgrat de Mar

El ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar  la passada setmana una moció presentada per per l’equip de govern i el PSC, per evitar l’enderrocament de la masia de Can Palomo i per tramitar la seva catalogació com a bé cultural d’interès local.

La moció va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals, a excepció del PP, que no va assistir a la sessió plenària d’ahir.

El regidor de Patrimoni, Ricard Núñez (ERC). va explicar que s’ha arribat a un acord entre tots els grups, que han hagut de sortejar nombroses diferències. Segons Ricard Núñez, «és un primer pas per protegir la masia i es fa amb consens, que és el més important». 
 
La moció aprovada preveu l’inici de l’expedient administratiu per catalogar la masia de la finca de Bon Pastor, més coneguda popularment com Can Palomo, com a bé cultural d’interès local.  
A més, s’iniciaran contactes, a través d’un representant de tots els grups municipals amb l’actual propietari de la finca per conèixer qines són les seves intencions sobre la finca i evita el seu enderrocament. 
 
Els historiadors locals Sònia Garangou, Núria Arís i Joan Piña han estat impulsors de la iniciativa, aportant una recerca històrica de la finca. Sònia Garangou, present a la sala de plens juntament amb Núria Arís, va agrair l’aprovació de la moció per fer la catalogació alhora que  va dir que «la preservació hauria de ser de més elements històrics que té la finca».