Aspronis i les famílies dels presos polítics i exiliats van rebre a Blanes el guardó Bru Centrich

Unes 200 persones van assistir ahir a Blanes a l’entrega de la segona edició del guardó Bru Centrich, creat l’any passat per ERC de Blanes per realçar la tasca de persones i entitats que promocionin els valors republicans. L’acte es va celebrar al Passeig de Dintre, al costat de la Casa del Poble, i el van rebre la Fundació Aspronis i l’Associació Catalana pels Drets Civils, la plataforma creada per les famílies dels presos i exiliats polítics catalans.

En el cas de la Fundació Aspronis s’ha volgut reconèixer una entitat que enguany compleix 50 anys d’existència en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i de la seva inserció laboral. La presidenta d’Aspronis, Dolors Oms, va recollir el guardó en representació de la fundació.

L’altra entitat que ha rebut el reconeixement dels republicans blanencs és l’Associació Catalana pels Drets Civils, S’ha creat aquest any i la seva finalitat és unir les 18 famílies de presos i exiliats i canalitzar les mostres de suport que reben. L’entitat també denuncia la situació dels represaliats pel procés independentista. Se’ls ha entregat el premi per reconèixer «la defensa dels Drets Humans i la valentia d’afrontar una decisió que ens conculca tan evidentment com és l’empresonament de dirigents polítics i activistes de forma arbitrària i venjativa».

En representació de l’entitat, van recolllir el guardó Bru Centrich la companya de Raul Romeva, Diana Riba, i Montserrat Puigdemont, germana del president Carles Puigdemont.

Fotos: ERC de Blanes