El delegat del Govern visita a Malgrat la zona afectada pels temporals i anuncia la construcció d’una escullera

Ajuntament de Malgrat

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha visitat aquest matí la zona del Camí de la Pomereda afectada pels darrers temporals. Enric Millo ha anunciat una inversió d’1,1 milions d’euros que preveu la construcció d’una escullera.

Millo, acompanyat de la cap de la demarcació de Costes de l’Estat, Maria Toledano, ha anunciat que les obres per arranjar els desperfectes començaran la setmana vinent i que estaran enllestides en tres mesos, aproximadament. El nou govern, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha demanat al govern espanyol que es faci un estudi de l’impacte mediambiental que pot tenir la construcció de l’escullera sobre el delta de La Tordera.

Enric Millo ha informat que el govern espanyol començarà la setmana vinent les obres per arranjar els efectes dels temporals a Malgrat de Mar. Ha detallat que l’Estat invertirà 1.100.000 euros i ha assegurat que les obres començaran la setmana vinent.

«L’objectiu i la planificació que hi ha és que en el període de tres mesos tota l’obra, que esta preparada per començar la setmana que ve, pot estar acabada. Per Setmana Santa és dificil però les obres es faran amb la màxima rapidesa, tot i que s’han de fer bé», ha explicat el delegat del govern. «Esta tot previst i tot el projecte fet per poder arreglar aquesta zona i impedir situacions com aquesta en el futur. Portem temps treballant en aquesta zona, hi ha tot una estrategia del Maresme que s’ha dut a terme per part del Ministeri i la Generalitat», ha afegit Enric Millo.

Per la seva part, la cap de la demarcació de Costes ha detallat que el projecte que preveu portar a terme l’Estat inclou la «reconstrucció de l’escullera assistent en forma de curva i fer una escullera de protecció de tot el camí paral·lel a la costa uns 300 o 350 metres». A més, també ha afegit que la idea és també a aportació de sorra.

L’alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa (JXM), i altres membres del govern com la regidora d’Urbanisme i Platges, Mireia Castellà (JXM), el d’Esports, Miquel Àngel Ruiz (JXM), la de Turisme, Ester Martínez (ERC), i el d’Acció Social i Ciutadania, Jofre Serret (PDeCAT), així com els regidors de l’oposició, Joan Mercader del PSC, i Ana Vega del PP, han acompanyat Millo i Toledano en la seva visita a la zona afectada. També hi han estat presents alguns propietaris de càmpings de la zona.

Mireia Castellà ha explicat que el govern municipal ha demanat a la cap de la demarcació de Costes de l’Estat que es faci un estudi mediambiental per conèixer l’impacte que pot tenir la construcció d’una escullera sobre el delta de La Tordera. La regidora de Platges també ha detallat que l’Ajuntament ja ha conclòs la valoració de la reparació del tram del Camí de la Pomereda, molt afectat pels temporals. El cost de les obres d’arranjament del camí ascendeixen a 226.115,17 euros.