La policia local de Malgrat de Mar prepara la creació d’un servei de mediació ciutadana

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar

La policia local de Malgrat de Mar disposarà de servei de mediació a partir de l’any vinent. El projecte de creació d’aquest servei públic de mediació per solucionar els conflictes entre la ciutadania es debatrà en el proper ple de novembre, així com el reglament que el regularà, i es preveu que es posi en marxa durant primer trimestre del 2015.

Aquest servei de mediació estarà adreçat a la ciutadania i consistirà a posar a l’abast dels interessats eines per solucionar els conflictes mitjançant el diàleg. Els objectius són afavorir la convivència i la cohesió social, donar una resposta integral i coherent als conflictes que sorgeixen al poble, dur a terme una tasca preventiva per donar solucions extrajudicials a litigis, i evitar l’obertura de processos judicals, entre altres.

El servei municipal de mediació atendrà problemes veïnals (sorolls, animals i activitats entre altres), de comunitats de propietaris, familiars (a excepte de separacions i divorcis) , escolars, malentesos i desacords, prevenció de conflictes i presa de decisions. Per demanar el servei només cal presentar una sol·licitud de mediació al registre de l’Ajuntament.

La figura del mediador recaurà sobre una de els assessores jurídiques de l’Ajuntament i una agent de policia. El mediador no decidirà sobre el conflicte, no jutjarà, no donarà ni treurà la raó. En canvi, facilitarà l’anàlisi objectiu del conflicte, i canalitzarà la comunicació per arribar a un acord.

El regidor de Convivència, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Valentín Rodríguez, ha destacat que és un servei voluntari i confidencia. Valentín Rodríguez, que ja ha presentat el projecte a la resta de regidors del consistori, ha manifestat que «la solució l’adoptem les persones que entren en conflicte, no el mediador. Es tracta d’un mecanisme més per afavorir la convivència entre tots», ha subratllat el regidor.