La policia local de Malgrat va intervenir durant el 2013 en 26 casos de violència de gènere

haySalida12Al 2013, la policia local de Malgrat de Mar va intervenir en 26 casos de violència de gènere.

També es van produir 9 casos de violència domèstica, que és la que s’exerceix en el terreny de la convivència familiar.

El regidor de Convivència Ciutadana, Valentín Rodríguez, ha explicat que «la violència de gènere és un problema actual, que conviu al costat nostre i que és una realitat que cal combatre». El regidor ha explicat que cal fer públiques aquestes dades perquè es visualitzi el problema amb l’ànim de conscienciar i sensibilitzar, començant pels més joves. «Tots els municipis haurien de fer aquest pas i fer públiques aquestes les dades de violència de gènere», ha afegit Valentín Rodríguez.

Dels 26 casos denunciats a Malgrat l’any passat, 16 de les víctimes són de Malgrat de Mar, i el 73% amb nacionalitat espanyola. En 8 dels 26 casos, hi havia menors d’edat a davant en el moment de l’agressió a la dona. Segons dades de la policia local, no han estat casos «de gran violència ni lesions greus». Pel que fa a les dones agredides, la majoria tenien entre 20 i 29 anys, i els agressors, un 50% entre 20 i 29 anys, i l’altra meitat, entre 40 i 49 anys.

Pel que fa a la violència domèstica, els 9 casos denunciats han estat entre persones residents a Malgrat. En 7 casos, amb persones de nacionalitat espanyola. En 5 casos, ha estat violència de dona a home, i en 2, de fill a pares. La majoria de les víctimes tenien entre 31 i 50 anys, i els agressors, eren majors de 50 anys.