La policia de Malgrat sanciona 19 ciclistes en dues setmanes, la majoria per circular en sentit contrari

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

La policia local de Malgrat de Mar ha tramitat 19 denúncies dins la segona campanya sancionadora per combatre comportaments incívics per part d’alguns ciclistes, que s’ha portat a terme entre el 16 i el 29 de setembre. El 84% de les multes és per circular en bicicleta en sentit contrari, la resta per fer-ho sobre la vorera. La sanció és de 80 euros (40 amb descompte).

Segons dades facilitades per la Policia Local, la majoria de ciclistes sancionats són de Malgrat, un 68,4%, la resta són de Palafolls -un 10,5%- Pineda de Mar, Calella, Viladesens i Barcelona.

El Camí del Pla és l’indret on s’han posat més multes, les quals tenen un import de 80 euros, un 26,3%, seguit del carrer d’en Fonlladosa, un 21,1%, el Girona, també un 21,1%, el carrer de Ramon Turró, el 10,5%, el de Riera, un 10,5%, i el Sant Esteve, un altre 10,5%.

L’Ajuntament de Malgrat fa anys que aposta per potenciar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport. En aquest sentit, en els darrers anys, l’Ajuntament ha optat per la creació d’una àmplia xarxa de carrils bici i la consegüent reducció d’espais al vehicle privat. Amb l’objectiu de promoure un ús cívic de la bicicleta s’engega aquesta nova campanya que vol corregir les males pràctiques.