Candidatura conjunta d’ERC i Avancem a Lloret per a les eleccions municipals

Jordi Orobitg i Joan Bernat

Jordi Orobitg i Joan Bernat

ERC i Avancem concorreran a Lloret de Mar junts a les eleccions municipals del 24 de maig. A través de l’acord, l’exregidor socialista Joan Bernat serà el número dos d’una llista que encapçalarà el republicà Jordi Orobitg. El nom de la candidtatura és ERC-Avancem-Acord Municipal.

A banda de Joan Bernat, Anna Pascual i Susana Yerro també formaran part de la llista com a membres d’Avancem; tots tres ara mateix són regidors no adscrits a l’Ajuntament, després que el PSC de Lloret decidís que no volia tenir representació municipal.

Tant ERC com els membres d’Avancem asseguren que durant tot el mandat hi ha hagut molt bona sintonia durant l’últim mandat i, a més, afegeixen que defensen unes idees i uns projectes comuns, centrats en les polítiques socials, com l’ensenyament o el benestar. El president comarcal d’ERC, Eduard Coloma, argumenta que llista permet sumar forces. En aquest sentit, l’alcaldable Jordi Orobitg confia en què poden obtenir uns bons resultats a les eleccions del maig.

Des d’Avancem, Joan Bernat assegura que estan motivats per treballar per Lloret. La delegada a les comarques gironines, Anna Pascual, ha assegurat que ha estat molt fàcil arribar a un acord amb ERC i ha volgut deixar clar que ha estat una negociació d’àmbit local i que des de dalt no els han imposat res. A més, ha aclarit que Avancem no és un partit polític, sinó que és un moviment social que proposa projectes que millorin el dia a dia dels ciutadans.