Quatre regatistes de Singapur s’entrenen a Blanes pels Jocs Olímpics de Rio 2016

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ja fa temps que gran quantitat de navegants experimentats afirmen que les aigües de Blanes tenen condicions òptimes per practicar l’esport nàutic que, si bé depèn en bona part de les condicions meteorològiques, també està relacionat amb el micro-clima que hi hagi en cada localitat.

Ara, a aquest factor favorable s’hi han afegit com a complement les millores en les instal·lacions que s’han fet al Club Vela Blanes, que es van inaugurar fa gairebé un any.

Això ja està cridant l’atenció de més d’un entès en la matèria, com ha estat ara el cas de Toni Rivas, entrenador de l’equip olímpic de Singapur, que va participar l’any passat en una competició a Blanes i va poder comprovar les millores in situ. Per això, quan buscaven l’indret ideal per fer els entrenaments previs als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, va triar el Club Vela Blanes per venir-hi a fer l’estada amb els dos equips que hi competiran: el de Nacra-17 i el 470 femení.

Toni Rivas ha vingut al Club Vela Blanes ajudat per la jove promesa Nora Brugman, que fa al seu temps d’sparring dels dos equips perquè puguin entrenar-se adequadament, mesurant-se amb la seva expertesa a la mar.

Rivas va explicar que «vaig estar dubtant entre anar a Roses o a Blanes, però finalment vaig decidir que aquí és on hi ha les condicions més òptimes i semblants a les que es trobaran a Rio aquest estiu: mar plana a l’interior i onatge i vent fora badia. Un altre factor que va ser decisiu són les facilitats que em van donar des del Club Vela Blanes per allotjar els entrenaments».

L’equip olímpic va arribar a Blanes la setmana passada i marxarà diumenge vinent després d’haver-s’hi estat 10 dies. Els navegants asiàtics són ara per ara l’equip revelació dels propers Jocs Olímpics en les seves respectives especialitats, ja que han aconseguit accedir a la màxima competició en tan sols un any. Tot just va ser l’estiu passat, en la Copa del Món celebrada a Qingdao (Xina), quan van assolir la classificació necessària que els va donar el bitllet per Rio de Janeiro.

Durant l’estage que estan fent a Blanes, les dues tripulacions i l’entrenador olímpic també han comptat amb el suport complementari del director tècnic de l’Àrea Esportiva del Club Vela Blanes, Juanmi Aguirre, així com del secretari esportiu, Josep Lluís Yubero. Pel que fa als joves esportistes de Singapur, s’han allotjat en un apartament turístic de Blanes. Això els ha permès que, després dels entrenaments, també hagin pogut descobrir els atractius del municipi.