Absol l’alcalde de Tordera de delicte contra el medi ambient

Joan Carles Garcia

L’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, d’un delicte contra el medi ambient per l’abocament de les aigües residuals de la urbanització Terrabrava al torrent de Roques Llises. El tribunal destaca en la sentència el comportament de preocupació de l´alcalde davant la problemàtica i reivindica l´Ajuntament ha actuat complint amb totes les seves competències en aquesta matèria.

En la sentència, que s’ha fet pública aquest dijous, el jutge descarta que els abocaments hagin provocat danys o hagin suposat un risc ecològic a la zona.A més, avala la tesi defensada per l’alcalde durant el procés i l’eximeix de ser el responsable de la gestió de l’aigua al municipi.

Durant el judici Garcia ja va assenyalar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com a principal responsable, per no haver construït la depuradora projectada al municipi.

L’alcalde de Tordera s’ha mostrat satisfet amb la sentència perquè reafirma que l’Ajuntament ha actuat amb rigor i perquè reivindica que “és l’ACA qui ha de fer la depuradora malgrat tot el que s’ha fet des del municipi els últims deu anys per solucionar la situació”.
A nivell personal l’alcalde ha volgut agrair el suport rebut durant tot el procés i ha defensat que “tota la gestió que fa al capdavant del consistori està feta amb rigor i pensant en el bé del municipi”.