Les ones es porten la sorra d’una part de la platja de Lloret

Els temporals dels últims dies han deixat la platja de Lloret de Mar sense sorra. Per evitar que els vianants pateixin algun accident, la policia ha tancat als accessos dels trams en què no hi ha platja.

Segons fonts municipals, el vent de Garbí ha fet que la sorra es traslladi de sud a nord. Ara mateix es troba acumulada a l’alçada de la plaça de la Sardana. El regidor de Platges, Ignasi Riera, assenyala que aquest moviment és «normal» a la destinació, «en uns dies o un mes esperem que vingui un temporal de Llevant que traslladi la sorra» on era abans.

Per l’experiència de cada any, la situació es resol sense que calgui actuar. El que fa l’Ajuntament és esperar que vingui un altre temporal i traslladi de nou la sorra. «S’espera que la natura ho deixi tal i com estava, ja que la platja de Lloret es belluga de forma natural», exposa el regidor. Si fos necessari, l’ajuntament actuaria al mes de juny, abans que comenci la temporada de platges a Lloret.

Pel que fa al tram de la Dona Marinera, feia temps que no es veia buit de sorra. El motiu és que els temporals de Garbí no són tan freqüents com els de Llevant. Els primers solen ser «més lents, n’hi ha menys».

Tot i ser una situació més o menys habitual, l’Ajuntament demana als residents de la primera línia que extremin la precaució. Si torna a venir un temporal de Garbí, en no haver sorra a la part sud de la platja, les onades podrien saltar al passeig i arribar als edificis.

El temporal dels últims dies ha afectat també la platja de Fenals, però no els camins de ronda.

Text: Nova Ràdio Lloret