El nou portal turístic de la Costa Brava i el Pirineu de Girona s’edita en set idiomes

Conté una secció en rus    /    Incorpora la participació dels usuaris

Ramon Ramos, president del Patronat de

Ramon Ramos, president del Patronat de Turisme de la Costa Brava i Joan Giraut, president de la Diputació de Girona

Un centenar de representants i professionals del sector turístic gironí han assistit aquest migdia a la presentació del nou portal oficial turístic de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, www.costabrava.org i www.pirineugirona.org, gestionat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, que ha tingut lloc al Parc Científic i Tecnològic de Girona.

Dirigents i tècnics de l’entitat han presentat una portal web modern, dinàmic i de gran abast que millorarà la difusió dels valors naturals, patrimonials i turístics de les destinacions gironines entre els visitants i turistes potencials.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, ha manifestat «després de més d’un any de treballar portes endins, finalment veu la llum una plataforma moderna, innovadora, viva i canviant que s’ofereix alhora com una eina personal i professional». Giraut ha afegit «sabem que el que busca un turista francès no és el mateix que el que busca un turista rus, i per això hem afinat i hem fet portals a la mida dels mercats. Treballem per estar al dia en tendència turística i atendre les necessitats dels nostres clients per fidelitzar-los».

Es tracta d’una eina de consulta, un espai on l’usuari pot participar en la creació de continguts i compartir-los a través de les xarxes socials que s’hi incorporen –Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Flickr i Pinterest– i que es potencien des del Patronat de Turisme des de fa quatre anys.

Acte de presentació la nova web

Acte de presentació la nova web

Al portal hi predomina la imatge d’alta qualitat, i fotografies i vídeos emotius i evocadors que introdueixen les seccions: «gaudeix», «on anar», «què fer», «on menjar» i «allotjament». Cada secció incorpora diferents apartats amb informació d’interès, que es pot compartir a les xarxes.

Es milloren els serveis d’informació d’agenda, planificació de viatges i de reserva d’allotjaments a través de widgets (ginys) visibles a tot arreu del web.

Es captura l’atenció de l’usuari amb apartats com ara «No t’ho perdis», que actua com a reclam perquè l’usuari segueixi cercant i interactuant a la pàgina. També, inclou una secció anomenada «Amb altres ulls», de prescriptors, blocaires de referència que donen testimoni i comparteixen vivències sobre les seves visites a la destinació.

Porta de la secció dedicada a informació en rus

Porta de la secció dedicada a la informació en rus

L’anterior portal, que va ser creat al 2007 i que no permetia incorporar l’aplicació de les xarxes socials, rebia anualment 1,3 milions de visites: una xifra molt bona, que s’aspira a fer créixer amb la nova i millorada plataforma. Entre els objectius de 2014, es vol assolir la xifra de dos milions de visitants únics al portal i la visualització de més de sis milions de pàgines vistes.

El disseny i l’arquitectura del portal ha anat a càrrec de l’empresa Lavinia. El cost del portal ascendeix a 69.141 euros, dels quals 47.141 euros corresponen a l’adjudicació de la producció i 22.000 euros a les traduccions dels continguts a set idiomes.

El Patronat de Turisme aspira que la web turística sigui la més ben posicionada en els principals buscadors en els diferents mercats emissors. En aquest sentit, s’han treballat els continguts del portal amb tècniques SEO per aconseguir posicionar no tan sols Costa Brava i Pirineu de Girona en els cercadors sinó també les fitxes corresponents a altres apartats del web.

El Patronat de Turisme gestiona directament el portal, i a mitjà termini es posarà en funcionament el web professional adreçat al sector turístic i, més endavant, la sala de premsa per a periodistes nacionals i internacionals.