Fira de Tardor i del Bolet d’Arbúcies


La Fira de Tardor i del Bolet d’Arbúcies es va tancar amb una massiva assistència de visitants. Milers de persones varen passar per aquest poble al peu del Montseny per seguir les moltes propostes que l’Ajuntament i la Unió Boletaire d’Arbúcies havien preparat.

El carrer Camprodon i la Plaça de la vila es varen omplir de gom a gom tant el dissabte com el diumenge i més de 1.000 persones varen fer el tastet de bolets, esgotant totes les existències. Una altre dada significativa va ser que més de 2.100 visitants varen passar per el Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, per veure l’exposició Foto-Montseny, que inclou dues temàtiques: Mountain Dreams, del prestigiós fotògraf Javier Camacho, i Paisatges, una selecció dels premis de Montphoto.

La Fira de Tardor oferia enguany molts atractius pels visitants. Tot el carrer Camprodon estava ple de parades que oferien productes de tota mena. A la plaça es varen poder fer tallers de cistelleria, de cakepops i de botifarres. I es va poder veure una exposició de bolets de les espècies més trobades a aquestes contrades. Les visites al Jardí Dendrològic del Roquer varen enregistrar una assistència notable. Hi hagué també una castanyada popular i els actes es varen tancar amb la representació de l’obra teatral Burundanga, a càrrec del Grup de Teatre de Sant Hilari.

Foto: Ajuntament d'Arbúcies

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

«L’aposta del nostre poble per aquesta fira es clara i contundent», va dir Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies. «Volem convertir-la en la més important de Catalunya en aquesta època de l’any, i crec que ho estem aconseguint. Perquè creiem que tenim un entorn privilegiat, com és el Parc Natural del Montseny, i l’hem de mostrar als visitants amb tota la bellesa estètica que ofereix a la tardor. Estem molt contents de com va funcionar la Fira de Tardor. Crec que es va aconseguir un record d’assistents. Però l’any que ve el volem tornar a superar».

El Premi al Bolet d’Or va ser enguany per el xef del restaurant l’Aliança d’Anglès, Lluis Feliu, «per la seva contribució al coneixement i promoció dels bolets a traves de la seva cuina», va concloure la Unió de Boletaires d’Arbúcies. El Concurs de Tapes va premiar al Petit Café Mariné per la torradeta de senglar amb castanyes, bolets i crema de castanya. I Jaume Gràcia, un dels votants, va guanyar el menú degustació a Les Magnòlies.