Tossa rep 15.000 euros de la Generalitat per millorar l’enllumenat públic

Tossa de Mar

Tossa de Mar

Tossa ha rebut 15.060 euros de subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per adequar l’enllumenat públic de l’Avinguda de Sant Ramon de Penyafort, la via que connecta la Platja Gran amb la Platja de la Mar Menuda.

L’actuació, a banda de modernitzar la zona, permetrà evitar els efectes nocius de la contaminació lluminosa sobre els espais naturals i el medi urbà, i afavorirà l’estalvi i l’aprofitament energètic.

Concretament, es substituiran làmpades de vapor de mercuri per làmpades de vapor de sodi; es substituiran pàmpols que emeten llum cap al cel per d’altres que n’emeten menys d’1%, i s’instal·laran reguladors de flux i horaris.

Aquestes mesures suposen un estalvi important i, en canvi, no tenen incidència en el grau de confort ni en la seguretat, ja que racionalitzen l’ús de la llum, eviten la propagació de feixos cap a zones que no es volen il·luminar, eliminen tant l’enlluernament com la fuita de llum cap al cel, i respecten el medi natural i les espècies d’hàbits nocturns.

D’altra banda, l’equip de govern lamenta que la Diputació de Girona no hagi destinat ni un sol euro a Tossa en el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) del període 2013-2017.