Lloret Turisme ha realitzat presentacions a 800 agents russos a Lloret de Mar

Vista aérea de Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

Vista aérea de Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

SERHS Tourism ja prepara la temporada d’estiu 2013 i aposta fort pel turisme rus, amb qui manté relació i una llarga experiència des de fa més de deu de anys. Des de finals d’abril i al llarg del mes de maig, Serhs, a través de destacats operadors turístics russos, haurà portat una xifra propera als 800 agents de viatge a Catalunya provinents de 23 regions diferents de Rússia que han passat també per Lloret de Mar on se’ls ha fet un presentació de destinació.

El programa, que s’ha dissenyat específicament per a aquests agents, compta amb visites als principals atractius turístics de cada zona així com propostes per conèixer la gastronomia autòctona, la infraestructura d’acollida turística i hotelera, i els espectacles típics de cada zona. S’ha establert una estada mitjana de 9,5 nits i els grups estaran formats per una mitjana de 25 agents de viatges en cada viatge de familiarització.

Lloret Turisme hi ha participat realitzant presentacions de destinació a cada un dels grups; una acció de promoció que en paraules de Jordi Orobitg, regidor de Turisme, «permet donar a conèixer l’ampli ventall de possibilitats de Lloret de Mar com a destinació de platja urbana. Ubicada en la privilegiada zona de la Costa Brava, amb unes platges, cales i paisatge natural valorats internacionalment. També, tenim una situació estratègica vers altres llocs d’interès com Barcelona, Girona o Figueres, i amb una àmplia varietat en allotjament, restauració i comerç, aspectes molt valorats pels visitants d’aquest mercat».

SERHS Tourism, pel que fa al mercat rus, ha experimentat un increment en les vendes de l’ordre del 47% respecte al 2012. Això dóna una quota de mercat del turista rus a Catalunya del 40% i a Espanya del 20%, enfortint la seva actuació tant en els destins de vacances típics del mercat rus com en les destinacions urbanes. Espanya es col.loca entre els tres principals destins turístics per al turisme rus, juntament amb Turquia i Egipte, i esdevé la primera destinació entre els països que exigeixen visat.

Durant el 2012, Espanya va rebre més d’1,2 milions de turistes russos, un 39% més que el 2011, i d’aquí a 2015 confia poder portar-ne fins a 2 milions. De moment, els indicadors de demanda disponibles apunten creixements del 30% en el nombre de turistes russos que visitaran Espanya durant el 2013.