El Consorci de les Vies Verdes de Girona preveu arribar als 300 quilòmetres a mig termini

El president del Consorci de les Vies Verdes, Eduard Llorà, explica en aquest video com és l’ens local que gestiona totes les rutes de Girona, integrat per la Diputació de Girona, els consells comarcals i els municipis per on passen.

La tasca del Consorci de les Vies Verdes és fer el manteniment de la infraestructura, que actualment està al voltant dels 150 quilòmetres, i millorar-la, promoure’n l’ús i ampliar-ne la xarxa, que es preveu doblar a mig termini amb el projectes que actualment s’estan executant.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

A més, des de 2013, gestiona també la xarxa Pirinexus, 353 quilòmetres de ruta pedalable que uneix les comarques gironines amb la Catalunya francesa.

A la segona part, es podrà veure com avancen els treballs de consolidació del camí natural del riu Muga en el tram de Castelló d’Empúries – Empuriabrava. El deteriorament dels elements existents genera perill per als usuaris i, per tant, és necessari reparar-lo.

També s’informa del projecte «Secrets de les vies verdes», que té com a objectiu promoure i millorar la interpretació del territori per on passen les vies verdes. La idea és donar a conèixer elements patrimonials culturals i naturals que aportin valor afegit a les rutes a través de petits itineraris locals que connecten amb la via verda i permeten descobrir llocs d’interès dels diferents municipis.

Actualment hi ha vuit municipis amb una ruta de secrets: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter, Caldes de Malavella i Palafrugell.