Realitzen obres de millora en l’accés a la plaça dels Dies Feiners de Blanes

Des d’aquest dilluns, 4 d’octubre, i fins a finals de mes, l’accés a la cèntrica Plaça dels Dies Feiners -situada just a la part del darrera de l’Ajuntament de Blanes- estarà barrat, i no hi podran enrar ni vehicles ni vianants.

El motiu són unes obres de condicionament que s’han de fer en el tram d’entrada d’aquest popular espai, que s’allargaran almenys fins a finals d’aquest mes d’octubre.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’objectiu és remodelar el terra, que està en molt mal estat, ja que cal reparar sots i lloses que -pel desgast dels últims anys- han quedat descollades i es mouen amb el conseqüent perill que això significa, sobretot per les persones que hi passen per sobre a peu. Durant aquesta primera setmana està previst que s’aixequi el terra i es facin els moviments de preparació que facin falta, mentre que de cara a la setmana vinent ja s’instal·larà el nou material.

Després, caldrà esperar almenys dues setmanes més -fins a finals de mes- perquè el formigó que s’hi instal·larà estigui ben fermat i consolidat, així com el nou material que s’haurà col·locat els propers dies. D’aquí que s’hagin d’esperar dues setmanes més, perquè el Departament d’Enginyeria de l’Ajuntament de Blanes es vol assegurar que els treballs estan consolidats i no es trenquen per un defectuós acabament, per haver restablert de nou el trànsit rodat abans d’hora.

Els treballs, que s’han adjudicat per un cost de 22.500, comprenen la substitució de les lloses que hi ha en aquet tram d’accés a la plaça, per llambordes que donaran una major estabilitat i, per tant, donaran una major seguretat.

També s’asfaltarà la franja d’espai del mig de l’accés, per on circulen els vehicles que accedeixen a la plaça. Es conservarà la reixa d’aigües pluvials que hi ha en un dels dos costats, i es prolongarà l’altra vorera que hi ha al seu davant.

És la que dona a la part del darrera de l’Ajuntament de Blanes i del Cafè Terrassans, l’edifici que hi ha al seu costat, i actualment la vorera acaba coincidint amb el petit desnivell que hi ha quan s’accedeix al terra de la plaça pròpiament dita.

D’aquesta manera, quedarà encara més ben definit el lloc per on han de circular els vehicles que entrin, i la zona de pas estarà més protegida. Pel que fa a les pilones que impedeixen l’accés del trànsit rodat quan no hi ha l’horari de càrrega i descàrrega -de 8 a 11 h i de 15 a 17 h-, que s’encarrega de mantenir posades o tretes la Policia Local de Blanes, continuaran en un futur.

Amb tot, val a dir que s’està treballant en la idea de substituir-les per un nou equipament que inclouria càmeres lectores de matrícules. En cas que accedeixi algun vehicle que no estigués autoritzat a entrar a la Plaça dels Dies Feiners, el sistema de lectura donarà avís, de manera que es generarà la corresponent sanció que arribarà al propietari que hagi fet un ús il·lícit d’aquest espai.

Fotos: Ajuntament de Blanes