Tossa posa en marxa les mesures de prevenció contra la Covid-19 amb estiuejants i visitants

Ajuntament de Tossa de Mar

Els diferents pàrquings situats de manera estratègica en les tres entrades naturals per accedir al municipi de Tossa són els punts on els visitants de la localitat es podran prendre la temperatura. Personal ubicat en els pàrquings seran els encarregats de donar-los tant la informació turística de la vila com la possibilitat de prendre’s la temperatura.

El fet que Tossa tingui tres accessos per carretera i que a l’interior del nucli pràcticament no hi hagi aparcaments ha facilitat impulsar aquesta iniciativa que té per objectiu conscienciar que la Covid-19 segueix al carrer i que no s’ha d’abaixar la guàrdia, però que al mateix temps es pot passar uns dies tranquils en una de les localitats emblemàtiques de la Costa Brava.

L’altra mesura que s’ha presentat i que es posarà en funcionament els propers dies és una app per mòbil que permetrà saber el volum de persones que hi ha als diferents espais públics. Així serà el mateix visitant que podrà decidir on anar o què visitar.

Pel que fa a les platges, els vigilants ja s’encarreguen que els banyistes mantinguin la distància oportuna.

A la presentació, que s’ha fet aquest matí, l’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, ha manifestat la clara intenció pedagògica i de conscienciació que volen aconseguir amb aquesta mesura. «No es tracta d’obligar a ningú a prendre’s la temperatura, però creiem en la voluntat de col·laboració i volem fer veure a les persones que l’amenaça continua al carrer i que no hem d’abaixar la guàrdia. Cal fer pedagogia i transmetre seguretat». En aquest sentit l’alcaldessa, metgessa de professió, ha explicat que en cas que es detecti una persona amb febre o malestar «serà el propi afectat el que decideixi què és el més convenient desprès d’escoltar els suggeriments oportuns i tenir tota la informació».

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Gregori Martínez, s’ha mostrat optimista malgrat la situació del sector. Martínez ha explicat que és important rebre visitants d’altres països, però també de proximitat. En aquesta línia, ha destacat el llançament d’una campanya de promoció dissenyada especialment per la recuperació turística de la destinació, amb el nom «Retroba’t amb Tossa» i amb la que es vol destacar els encants naturals, culturals i gastronòmics de la vila. Finalment, Martínez ha posat de manifest l’esforç de les administracions i de l’Ajuntament per ajudar als empresaris turístics i per a impulsar campanyes de promoció.