Tossa regularà l’aforament a la Vila Vella i posarà controls termomètrics a l’entrada de la població a l’estiu

Arran de la nova realitat sorgida a causa del Covid-19, Tossa de Mar regularà l’aforament dels espais més visitats del municipi, com per exemple l’accés a la Vila Vella, emblema turístic per excel·lència de la població.

L’Ajuntament treballa amb un sistema tecnològic per fer controls als punts d’entrada del recinte emmurallat. Els veïns residents a l’interior de la Vila Vella estaran exclosos d’aquests controls. Amb aquesta iniciativa es vol controlar un possible excés de visitants a punts concrets, com ara l’entrada al museu, el far o a l’estàtua d’homenatge a l’Ava Gardner.

D’altra banda, una de les mesures que també s’està treballant és la ubicació de punts de control termomètrics a l’entrada de la localitat o en els punts d’aparcament. En aquest cas, el fet que el 100% de l’accés a Tossa es limiti pràcticament a les carreteres que connecten amb Lloret i Llagostera fa més fàcil una acció d’aquestes característiques. En aquests controls, també s’hi podrà oferir informació turística o de seguretat sanitària.

Tanmateix, l’Ajuntament està enllestint una solució tecnològica, mitjançant una App, que permetrà la gestió dels espais i ajudarà als turistes a decidir què fer i per on anar, amb l’objectiu de descongestionar les zones més concorregudes. Els usuaris de la App podran passejar amb tota la informació sobre les densitats i conèixer de primera mà l’accessibilitat i mobilitat dels espais.

L’alcaldessa Imma Colom explica que «és important donar tranquil·litat i seguretat als residents, visitants i propietaris de segona residència de Tossa. No hem de donar la sensació d’excessiu control, però si oferir facilitats i marcar unes pautes per mantenir el municipi lliure de contagis i aconseguir, a més, que gaudeixin de la tranquil·litat i els encants naturals de la vila».

Cal recordar que Tossa és el municipi que ha registrat un menor nombre d’infectats per Covid-19 en relació al nombre d’habitants, amb menys d’una vintena de casos -fins a dia d’avui- en una població de prop de 6.000 habitants. Colom conclou que «estem a l’espera del que marqui el Govern per ajustar les nostres propostes i acabar d’implementar les mesures que ens exigeixin».

Reactivació turística

Des de fa setmanes, l’equip de govern de Tossa ha creat diverses taules de treball amb els sectors econòmics, socials i culturals de la població. El motiu d’aquesta iniciativa és informar i també escoltar els suggeriments dels diferents sectors, amb l’objectiu de posar en pràctica accions de consens. A banda de les mesures d’ajuda econòmica a famílies, treballadors i empresaris, s’està treballant per tal de determinar com ha de ser Tossa després del Covid-19 i en quin grau s’haurà de reformular i adaptar al futur.