Lloret vol destinar la taxa turística a millorar la ciutat

Turistes en un carrer de Lloret

Lloret de Mar vol poder destinar la taxa turística a inversions que no siguin estrictament per promocionar la destinació. La Generalitat aplica l’impost des divendres passat i, després de les pressions rebudes, ha decidit que destinarà el 30% de la recaptació al municipi. El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, creu que rebre menys del terç dels beneficis no és suficient. Tot i així, calcula que en un any d’aplicació de la taxa, Lloret rebrà uns 700.000 euros.

 

Uns diners que creu que s’haurien de destinar a millorar alguns aspectes de la vila, com ara l’enllumenat, ja que per a la promoció turística entre Lloret Turisme i el Lloret Convention Bureau ja es destinen més d’un d’euros.

L’aplicació de la taxa turística ha generat molt de rebuig per part dels empresaris, que han de cobrar un sobrecost als turistes per cada dia que passin allotjats aquí. Una quantitat que varia en funció de la qualitat de l’establiment. Davant d’aquestes crítiques, Orobitg reconeix que el sector té raó per diferents motius.

Tot i així, el regidor remarca que una destinació turística té un desgast extra que no es pot finançar només amb els impostos dels ciutadans. Orobitg també creu que si Catalunya fos un Estat independent es podria aminorar lapressió fiscal que suporten els ciutadans i empresaris.

Text: Nova Radio Lloret