Detingudes quatre persones de Blanes i Maçanet per robatoris en empreses

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial del Gironès – Pla de l’Estany (Girona) van detenir el dia 2 de novembre a Girona, quatre homes com a presumptes autors de quatre delictes de robatori amb força, un d’ells en grau de temptativa. El 21 de setembre els Mossos van saber que s’havia comès un robatori amb força en una empresa del polígon industrial d’Aiguaviva (Gironès). Els lladres van entrar al recinte saltant la tanca perimetral i van sostraure dues peces d’acer inoxidable de grans dimensions, valorades en uns 700 euros.

 Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola, són:

-Vicente Tomas D.T. de 59 anys i veí de Blanes.

-Jose Manuel P.C., de 37 anys i veí de Maçanet de la Selva.

-Juan F.F., de 23 anys i veí de Maçanet de la Selva.

-Lorenzo F.A., de 52 anys i veí de Maçanet de la Selva.

La nit del 20 al 21 d’octubre hi va haver un altre robatori en una empresa de fruites, en aquest cas a Vilablareix (Gironès). Per accedir al lloc, els lladres van trencar un sostre d’uralita. Un cop a l’interior van sostraure tota la instal·lació elèctrica i un compressor valorat en 10.000 euros. Per fugir van forçar una porta lateral aixecant-la amb uns gats hidràulics.

Durant el vespre del 30 d’octubre, la mateixa empresa de Vilablareix va patir un segon robatori. El modus operandi va ser el mateix que en el robatori anterior. En aquesta ocasió es van emportar cinc compressors valorats en uns 45.000 euros i cablejat divers.

El 2 de novembre els lladres van tornar un altre cop a l’empresa de Vilablareix, però en aquesta ocasió van ser sorpresos per uns mossos de paisà que es trobaven per la zona. Els agents van interceptar i detenir dos homes, Juan FF i Jose Manuel PC, que sortien corrents de dins de l’empresa. Mentre els identificaven van veure com una furgoneta, ocupada per dues persones més, abandonava el lloc a gran velocitat.

Un cop identificada la titularitat del vehicle, hores més tard els Mossos detenien els dos homes que havien fugit amb la furgoneta, Lorenzo FA i Vicente Tomás DT.

Segons els indicis recollits, la Unitat d’Investigació de Girona ha determinat que els detinguts estarien relacionats amb els quatre fets descrits.

Els detinguts, dels quals Juan FF era l’únic que no tenia antecedents, van passar el 4 de novembre a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.