L’Aeroport de Girona-Costa Brava torna a créixer després de 20 mesos de descens

Foto: Xavier Pou

L’Aeroport de Girona-Costa Brava canvia la tendència i torna a créixer tant en número de passatgers com d’operacions, després de diversos mesos de descens consecutius. En el mes de maig, els usuaris van incrementar en un 8,6% respecte el mateix mes de l’any passat, amb un total de 301.253 persones. Es tracta del primer mes amb xifres positives després de 20 mesos consecutius de descensos ja que agost de 2010 va ser el darrer mes en el que l’aeroport gironí va créixer. El mes en el que es va produir una caiguda més forta va ser novembre de 2011.

Dins d’aquest creixement general, cal destacar l’increment del tràfic nacional amb un 212,3% més de passatgers que al maig de 2011. Aquesta xifra es deu, sobretot, als dos vols diaris que opera Ryanair entre Girona i Madrid, un dels destins millor valorats per la societat gironina. També és important remarcar el creixement del tràfic Internacional no UE, amb un augment del 2% en el número de passatgers, gràcies als destins que opera la companyia irlandesa amb el nord d’Àfrica: Fez, Marràqueix i Nador (aquest últim nou destí respecte la temporada d’estiu 2011).

En l’apartat d’operacions, durant l’últim mes es van fer 3.064 enlairaments i aterratges, xifra que suposa un increment del 13,4%. L’Aeroport de Girona-Costa Brava havia acumulat resultats negatius a les seves operacions des de novembre de 2009, el que es tradueix en 30 mesos seguits de descensos en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. Durant aquest període les caigudes en volum d’operacions van oscil·lar entre el 0,25% en juny de 2010 i el 47,9% el novembre de 2011.

Avió de la companyia Transaero

Distribució del tràfic

Durant el mes passat, la majoria dels passatgers de l’aeroport gironí procedien de vols de dins de la Unió Europea en un 85%, en especial de països com Itàlia o Regne Unit. De fet, durant aquest estiu s’han recuperat destinacions importants com són Londres, Brussel·les i Milà. El segon lloc l’ocupen els vols nacionals, seguits dels vols no europeus i, finalment, els passatgers de connexions amb països europeus No UE.

Temporada d’estiu

Durant la present temporada d’estiu, que va començar el 25 de març i durarà fins el dissabte 27 d’octubre, l’Aeroport de Girona-Costa Brava compta amb un total de 69 destins diferents i una mitjana de 550 operacions setmanals, 106 més que durant l’estiu passat.

Com a novetat, destaquen les noves rutes a països de l’est, com és el cas de la companyia Windrose Airlines que des de finals del passat mes de maig uneix una vegada a la setmana Girona amb Kiev, ciutat a la que també vola Wizz Air Ukraine tres vegades a la setmana o la companyia LOT Polish Airlines que opera dos vols setmanals a Katowice i Varsòvia per primera vegada des d’aquest estiu. En aquest sentit, també destaca l’inici del vol a Moscou que la companyia Transaero va iniciar el passat 1 de juny.