Les comarques gironines tindran 125 policies de reforç aquest estiu

Vehicle dels Mossos d’Esquadra a LLoret de Mar

El Departament d’Interior incrementa el nombre d’efectius de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra (PG-ME) amb la incorporació de 594 agents que, a partir del pròxim 22 de juny, s’integraran a les diferents regions policials d’arreu de Catalunya i a les unitats centrals del cos. Als 556 agents de la 25a promoció que avui s’han graduat del curs de formació bàsica 2011-2012 que s’ha impartit a l’Institut de Seguretat Pública, s’hi han de sumar 38 agents més procedents de policies locals que han decidit ingressar a la PG-ME. Les comarques gironines rebran els propes dies 125 nous policies.

 

Els nous efectius policials passaran a formar part del reforç d’estiu per incorporar-se finalment als seus destins definitius. El reforç d’estiu s’allargarà fins el mes de setembre i es dirigirà sobretot a les principals zones turístiques catalanes, de manera que els municipis del litoral català i Barcelona són els que experimentaran un augment de dotacions policials més significatiu.

Un cop acabin el període de reforç d’estiu, als nous agents se’ls assignarà els llocs de treball que desenvoluparan durant el primer any de pràctiques. Amb la seva incorporació, la Direcció General de la Policia durà a terme una de les prioritats d’aquest any consistent en enfortir les unitats centrals i territorials especialitzades del cos.

Amb la incorporació dels 594 agents, el Cos de Mossos d’Esquadra passa a tenir 17.195 efectius policials a tot el territori.