Lloret de Mar ofereix wifi gratuït a la platja

Ajuntament de Lloret de Mar

Els ciutadans, així com els banyistes i visitants que es trobin a la platja de Lloret, ja poden gaudir, des de la setmana passada, del servei de wifi públic i gratuït que ha posat en marxa l’Ajuntament de Lloret de Mar. Per beneficiar-se d’aquest servei l’únic que han de fer els usuaris és connectar-se al cercador de xarxes del dispositiu mòbil i cercar @LloretdeMar per navegar per internet il·limitadament. En total s’han instal·lat 11 punts d’accés.

Albert Robert, primer tinent d’alcalde i regidor de Noves Tecnologies explica que aquesta iniciativa permet «oferir un servei valorat tant per ciutadans com visitants, aprofitar les noves tecnologies com a una eina de promoció de Lloret de Mar i crear un nou canal de comunicació directe, i a temps real, sobre la informació municipal».

Afegeix que «en un sol dia vàrem registrar 23.000 mòbils amb elwifi activat a la platja i es varen fer 3.355 connexions. Aquest servei també ens permetrà recollir altres dades d’interès sobre els usuaris que es connectin com poden ser el temps i l’ús de les connexions».

La xarxa WI-Fi, fruit d’una col·laboració público-privada, permet navegar als usuaris per on vulguin i ofereix informació municipal sobre esdeveniments destacats, l’agenda d’activitats i l’estat de la platja, així com sobre comerç, restauració i oferta de lleure oferint espais de publicitat geolocalitzada, segmentada i contextualitzada. A més a més, el sistema facilita la informació en l’idioma de l’usuari.

Albert Robert explica que «aquesta iniciativa és un pas més per convertir Lloret en una Smart City, una de les prioritats del Pla Operatiu de Turisme. Ara l’objectiu és ampliar la zona Wi-Fi a la platja de Fenals i a l’eix comercial».

L’any passat la Societat Estatal per la Gestió de la Innovació de las Tecnologies Turístiques (SEGITTUR) va presentar a l’Ajuntament de Lloret de Mar el seu informe de diagnòstic i pla d’accions per ajudar a convertir el municipi en Destinació Turística Intel·ligent. El regidor de Noves Tecnologies recorda que «en un entorn cada cop més tecnològic era vital que el municipi disposés d’una bona infraestructura de telecomunicacions amb una fibra òptica potent i fiable, primordial per al desplegament de zones WIFI. La instal·lació d’aquesta fibra òptica ja és també una realitat».

Amb 1.175.487 viatgers i 5.411.591 pernoctacions, Lloret de Mar es manté com una de les principals destinacions turístiques de l’Espanya.