ERC de Blanes lliurarà el diumenge el I Guardó Bru Centrich

ERC de Blanes i el seu Grup Municipal, convoca la ciutadania, com cada any, a celebrar la Festa Major de Blanes amb un Vermut Republicà. En aquesta edició, però es produeixen dues circumstàncies especials.

La primera és que ens trobem a poques setmanes de celebrar un referèndum transcendent que pot esdevenir l’oportunitat d’aconseguir un Estat propi per als catalans i les catalanes, un Estat en forma de República de dret, democràtica i social. Això converteix l’acte de Festa Major d’ERC de Blanes en un acte també de campanya a favor d’un vot positiu, d’un SÍ a assolir un dels objectius polítics primordials del nostre partit: la República Catalana independent.

La segona i, potser la més transcendent emocionalment per al nostre col·lectiu, és que la militància d’ERC posa en marxa enguany els I Guardons Republicans Bru Centrich.

Aquests guardons naixen amb la voluntat de retre homenatge i reconeixement a les persones físiques o jurídiques (entitats, associacions, ONG…) que durant l’any hagin excel·lit en republicanisme (atenció prioritària al bé comú, a la col·lectivitat, a la societat) apostant pels valors republicans ja sigui en els objectius que s’hagin marcat, o en els procediments que hagin hagut de dur a terme per a la consecució d’aquest objectius.

El nom dels Guardons, Bru Centrich, és, de fet, el primer dels homenatges que fem. Bru Centrich, alcalde republicà i militant d’ERC, simbolitza a la perfecció el pont entre les dues Repúbliques, la de 1931 i la que guanyarem l’1 d’octubre. És a ell a qui dediquem els Guardons republicans, a ell i a tota la seva generació. Una generació de dones i homes valents, conseqüents, disciplinats i amants de la societat en què vivien, sempre desitjant que el bé major fos el bé comú.

En la primera edició dels Guardons Republicans Bru Centrich volem reconèixer aquesta generació que va haver de viure a l’exili o a la clandestinitat durant el llarg silenci del franquisme, a les seves famílies, molts cops menyspreades i apartades de la vida pública. Ens reconeixem en ells i elles i hem decidit atorgar pòstumament els I Guardons Republicans Bru Centric als companys i companyes que ens han deixat des del 2015, any en què ERC es reincorpora a la vida institucional de Blanes. Aquests homes i dones són el rostre de tots els qui van mantenir a ultrança tots els valors de l’esquerra republicana. Elles i ells són, doncs mereixedors del nostre reconeixement i homenatge. Els seus noms:

Fèlix Domènech, Joan Vilaseca, Paulí Borràs, Ramon Estrada i Marcel·lina Duran, Ramon Rullo i Antònia Carlos.

És per tant un honor convidar a les famílies dels homenatjats, a la ciutadania de Blanes i especialment a totes aquelles persones que sentin que tenen un vincle amb l’ideari d’esquerres i republicà, independentista i que creuen en la justícia social.

El lliurament dels guardons als familiars dels homenatjats s’esdevindrà el proper 23 de juliol a les 12h al davant de la Casa del Poble (Passeig de Dintre, 18). 

A l’acte intervindran l’Albert Sanz, president d’ERC de Blanes i regidor, Àngel Canosa, segon tinyent d’alcalde del govern de Blanes i portaveu del Grup Municipal d’ERC, Elisenda Pérez, senadora d’ERC per Girona, Jordi Orobitg, diputat al Parlament de Catalunya i regidor a Lloret de Mar.

Salut i República!

Que gaudiu de la Festa Major!!

Albert Sanz                                                         Àngel Canosa
President d’ERC de Blanes                                Portaveu del Grup Municipal d’ERC