Vuit esdeveniments organitzats a Lloret durant el 2016 van generar gairebé 4 M€ d’impacte econòmic

Ajuntament de Lloret de Mar

Lloret Turisme ha presentat les xifres del 2016 i el pla d’accions del 2017 a la Casa-Museu modernista de Can Font.

Durant la presentació també s’han donat a conèixer les dades de l’estudi d’impacte econòmic de vuit esdeveniments que va encarregar Lloret Turisme durant l’any passat i que són: el Rally Costa Brava Històric, el Lloret Formula Weekend, el Globasket Lloret, el Foro Excelencia, el Spanish Poker Series, el Lloret Night Shopping, la Fira dels Americanos i la Fira Medieval.

Pel que fa la metodologia s’ha emprat una eina estadística, que s’ha complementat amb 3.000 enquestes, que ha extret informació sobre dades d’impacte econòmic, impacte en publicity, el nombre d’assistents, la mitjana de despesa per persona i dia, el perfil dels assistents entre altres. Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, ha detallat que «l’impacte econòmic dels vuit esdeveniments monitoritzats ascendeix a 3.962.682€ i la inversió municipal de 269.428€
el que suposa que per cada euro invertit el retorn ha estat de gairebé 15 euros».

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, ha presentat les xifres del 2016 que mostren que Lloret de Mar manté el seu lideratge turístic amb 1.288.098 viatgers i 5.884.557 pernoctacions. Aquestes xifres representen un augment respecte al 2015 del 7’7% i del 6’9% respectivament. Cal destacar la importància del públic internacional amb un 66% dels viatgers procedents de fora d’Espanya.

Arxiu

Pel que fa a les nacionalitat, Espanya, amb 413.134 viatgers; França, amb 255.674; el Regne Unit, amb 93.271 iAlemanya amb 90.845, es mantenen com les principals nacionalitats dels viatgers durant l’any passat i ha detallat que “Pel que fa als visitants de l’Estat espanyol un 78’2% corresponen a visitants provinents de Catalunya”.

Lloret de Mar acull el 4% dels turistes de Catalunya i el 26% del conjunt de turistes que visiten la Costa Brava. Amb dades del 2015, és la 2a destinació en recaptació de taxa turística a Catalunya amb 2.639.688 euros.

Pel que fa les novetats del 2017 Elizabeth Keegan ha remarcat que “les accions van molt orientades a l’acollida i fidelització dels visitants quan estan a Lloret de Mar” En aquest sentit s’ha creat un calendari anual d’activitats i visites en idiomes i es posarà en funcionament un número de watts app amb atenció informativa en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). La gerent de Lloret Turisme també ha explicat que “també està prevista una campanya de civisme per enfortir la relació ciutadà-resident”.

Pel que fa els productes turístics continua l’aposta per consolidar el producte esportiu, especialment outdoor, amb l’estructuració del producte ciclisme en carretera i BTT i la definició de rutes, la creació de tracks i la promoció en fires especialitzades; l’estructuració del producte running amb la definició de rutes i la creació d’un centre especialitzat de running; el desenvolupament d’un nou web de promoció turística totalment accessible i adaptat a les noves tendències tecnològiques i de disseny; la restauració i inauguració del Turó Rodó, jaciment íber ubicat a primera línia de mar on hi haurà la reconstrucció d’una casa ibera; la celebració del primer Fòrum Europeu de Jardins Històrics a Lloret de Mar o, en esdeveniments, la celebració de la fira Birrasana de cervesa artesana a Lloret de Mar durant els propers tres anys.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha destacat que «Continuem avançant amb els diferent projectes vinculats al Pla Operatiu de Lloret. L’any passat es varen executar projectes com el desplegament de la fibra òptica, la redacció del Dossier d’Inversions, l’organització del Seminari d’Urbanistes Internacionals o l’ampliació d’equipaments culturals amb Can Font».

I també ha destacat que «es va sumar al projecte el Patronat de Turisme Costa Brava Girona». De cara al 2017 ha explicat que «en breu procedirem a la signatura d’un conveni econòmic per tres anys entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lloret i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i a la execució de la subvenció de 400.000 euros del Pla de Foment Territorial de Turisme que anirà destinada sobre tot a millores en la accessibilitat de la destinació».