Els danys del temporal a Tossa de Mar ascendeixen a 321.000 euros

L’Ajuntament de Tossa reconstruirà la barana del passeig de Sant Raimon de Penyafort amb un nou material més resistent

L’Ajuntament de Tossa ha iniciat els treballs per corregir els danys produïts pels temporals d’aquest hivern a la façana marítima del municipi. La neteja de carrers i l’acondicionament de la riera es va fer d’immediat i ara toca afrontar els danys més elevats, especialment els que han afectat a la barana del Passeig de Sant Raimon de Penyafort, que va des de la Platja Gran fins a la Mar Menuda.

L’Ajuntament, en coordinació amb el Servei de Costes de l’Estat, ha decidit reconstruir la part de barana del passeig de Sant Raimon de Penyafort, que els temporals de desembre i gener van enderrocar, amb un nou material més resistent i estèticament diferent del que hi ha.

I és que ja fa setmanes que l’Ajuntament va calcular el cost dels danys de les llevantades, que ascendeix a 321.435 euros. D’aquests diners, el Departament de Costes de l’Estat espanyol pagarà uns 25.000 euros de la renovació de la barana, la Diputació de Girona aportarà 8.510 euros per cobrir els desperfectes en la resta del mobiliari i l’Ajuntament farà front a la resta de les despeses.

Les obres s’iniciaran restituint el tram enderrocat de la barana amb un nou material més resistent i estèticament diferent. Si encaixa, s’abordarà la renovació sencera del passeig de 345,50 metres. Els primers 100 metres seran a càrrec del Departament de Costes de l’Estat i la resta seran a càrrec del pressupost municipal.

Els temporals dels passats 20 i 21 de desembre i 20, 21 i 22 de gener van provocar uns danys calculats en més de 320.000 euros. Entre d’altres accions, es van haver de fer les següents obres:

1.- Obres d’urgència per restablir el trànsit i obrir pas al mar de l’aigua estancada a la riera (12.500 euros)
2.- Moviments de sorra a la riba per alliberar la riera i distribuir per la Platja Gran i Mar Menuda (24.500 euros).
3.- Refer i consolidar el talús del marge dret de la riera en la seva desembocadura al sector d’es racó (11.205 euros).
4.- Retirar sorra i pedres del Passeig de Mar, Passeig de Sant Raimon de Penyafort i Passeig de la Mar Menuda (6.530 euros).
5.- Restablir els desperfectes en el mobiliari urbà, com la passera, les dutxes o les papereres (15.630 euros).
6.- Danys i problemes d’estabilitat de la totalitat de la barana de Sant Raimon de Penyafort (251.320 euros).