Blanes, Lloret i Tossa presenten el Carnaval de la Costa Brava Sud

Els regidors de Tossa de Mar i les regidores de Blanes i Lloret de Mar han presentat avui, a la sala de plens de l’Ajuntament de Lloret de Mar, el Carnaval de la Costa Brava Sud, iniciativa que té com a principal objectiu reforçar i donar encara més valor als carnavals d’aquests municipis que ja per si sols tenen un gran atractiu.

El Carnaval de la Costa Brava Sud ha unit els carnavals de Blanes, Lloret i Tossa sota una mateixa línia gràfica i una promoció conjunta. S’ha realitzat una important tasca de coordinació orientada especialment a propiciar que les desfilades de rues i comparses compaginin per evitar el solapament d’horaris i dies.

La primera Gran Rua de Carnaval tindrà lloc el dissabte 18 de febrer a les 16 h i el diumenge a les 12 h a Lloret de Mar; el mateix diumenge 19 de febrer a la tarda sortirà la Rua de Blanes i tancarà aquesta edició la Rua de Carnaval del municipi de Tossa de Mar, amb la ressaca de Carnaval, el dissabte 3 de març a les 18.30 h.

Des dels municipis es considera que el carnaval és un esdeveniment ideal per donar a conèixer l’incomparable entorn de la Costa Brava i els serveis d’allotjament, comerç i restauració que ofereixen aquests municipis, que acullen prop de 1.500.000 visitants a l’any. A banda de les rues, els municipis presenten les següents activitats destacades de la programació d’enguany:

A Lloret:

– Concurs de Disfresses al Lloc de Treball. Novament un ambient plenament festiu i lúdic amb la participació dels diferents departaments de l’Ajuntament i establiments privats de Lloret. Divendres 17 de febrer al matí.
– Arribada del Rei Carnestoltes i mongetes i botifarra per a tothom que vagi disfressat. Divendres 17 de febrer a les 18.30 h.
– 25è Ball de les Dones. La nit de les dones: elles disfressades, ells a l’expectativa de qui s’amaga darrere de la màscara. Dissabte 18 de febrer a les 23.30 h.
– Enterrament de la Sardina. Cal anar vestit de dol rigorós. Seguici pels carrers de Lloret i
foguera a la platja de Lloret. Dimecres 22 de febrer a les 20 h.

A Blanes:

– Concurs de Disfresses a la Feina. L’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Botiguers de la vila presenten aquesta novetat que té per objectiu promoure la participació dels comerços blanencs i presentar una oferta més atractiva de cara al consumidor. Aquest concurs tindrà lloc durant dos dies: el divendres 17 i el dissabte 18 de febrer.

– Espectacle d’animació infantil i ball que anirà a càrrec de la companyia Vatua l’Olla, i que tindrà lloc el dissabte dia 18 a les 17 h, a la plaça dels Dies Feiners. La companyia presentarà Pugeu a la furgo, un espectacle d’animació infantil amb música d’arreu, humor, balls, gags còmics, participació de tothom i un crit ben gran per la diversitat i les cultures del món. La festa es completarà a les 19.30 h amb l’arribada del Rei Carnestoltes en cercavila des de la plaça Catalunya fins a la plaça dels Dies Feiners, on farà un pregó d’inici del Carnaval a les 20 h.

– Rua de Carrosses i Comparses que tindrà lloc el diumenge 18 de febrer a partir de les 17 h, amb la participació de grups de Blanes i diverses poblacions d’arreu de Girona i Barcelona. La Rua farà un recorregut pels principals carrers del centre urbà.

– Enterrament de la Sardina. Inclourà la celebració del seguici fúnebre, un cremat gratuït per escalfar els ànims de tots els assistents i un ball de fi de festa. Durant la festa del dimecres 22 de de febrer està previst que es faci públic el veredicte i l’entrega de premis del Concurs de Carrosses i Comparses i del concurs de Disfresses a la Feina. La música anirà a càrrec de La Suegra de los Mancebo, un grup d’excel·lents músics provinents de formacions com: Nadies, Frenètic, La Banda del Yuyu i Jazzyments.

A Tossa:

– Pregó d’en Carnestoltes i inici del sopar de Carnaval. Divendres 17 de febrer a les 20h
– XVIII Concurs de Disfresses al Lloc de Treball. Dissabte 18 de febrer de 10 a 14 h
– XXI Concurs de disfresses. Dissabte 18 de febrer a les 12 h
– Ball de la Dona. Dissabte 18 de febrer a les 22.30 h
– Festa de Disfresses infantil. Diumenge 19 de febrer a les 17 h
– Enterrament de la Sardina. Dimecres 22 de febrer a les 18 h
– Gimcana de bars nocturns. Dissabte 25 de febrer
– Concurs de truites de Carnaval. Divendres 2 de març de 16 a 18h