Més de 1.900 alumnes van visitar l’aeroport de Girona durant el 2011

Un total de 1.948 alumnes procedents de 50 centres d’ensenyament van passar durant l’any 2011 per les instal·lacions de l’Aeroport de Girona-Costa Brava gràcies a les visites organitzades per Aena Aeropuertos per apropar el món de l’aviació als estudiants i familiaritzar-los amb el transport aeri.

Aquestes rutes pedagògiques van comptar amb la participació d’escoles tant d’infantil, primària i secundària com de formació professional, educació especial o universitats i escoles tècniques. 45 centres d’ensenyament procedien de les comarques gironines, mentre que 5 eren de la província de Barcelona. Maig va ser el mes amb més visites, 12, seguit de l’abril, amb 9 visites.

 

Nº visites

Gener

0

Febrer

5

Març

7

Abril

9

Maig

12

Juny

7

Juliol

0

Agost

0

Setembre

1

Octubre

2

Novembre

4

Desembre

3

Al llarg de l’any, grups d’alumnes d’edats molt diferents (des d’1 any fins a adults) van visitar l’aeroport, de manera que cada ruta es va adaptar a l’edat, necessitats i interessos dels estudiants. Generalment, la ruta pedagògica inclou el recorregut que realitza un passatger, tant de sortida com d’arribada. Amb aquest procés, els alumnes poden conèixer de prop el procés de facturació, el pas dels filtres de seguretat, l’accés a la zona d’embarcament i la recollida d’equipatges. A més, normalment la visita guiada inclou el desplaçament fins les dependències dels bombers de l’aeroport i dels senyalers, on els treballadors expliquen en què consisteixen les seves tasques.

Depenent de les característiques de la visita, altres col·lectius de treballadors de l’aeroport, como per exemple el personal d’assistència a persones amb mobilitat reduïda, la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, expliquen també quina és la seva funció en el dia a dia de l’aeroport.

L’Aeroport de Girona-Costa Brava seguirà desenvolupant el pla de visites d’escolars durant el 2012. Les escoles interessades poden trucar al telèfon 972 18 67 38/79.