L’Oficina de Turisme de Santa Susanna acreditada com a PIT 2016

Ajuntament de Santa Susanna

Ajuntament de Santa Susanna

L’Oficina de Turisme de Santa Susanna, juntament amb altres 35 establiments turístics del Maresme, s’ha acreditat com a Punt d’Informació Turística 2016 (PIT). L’acte de lliurament dels diplomes ha tingut lloc al castell de Santa Florentina de Canet de Mar.

Aquesta era la primera edició del programa PIT a la comarca, que ha estat dirigit conjuntament entre el Consorci de Promoció Turística del Maresme i la Diputació de Barcelona. Entre els 36 establiments hi ha comerços, allotjaments, museus, empreses de serveis turístics, cellers, clubs nàutics, biblioteques i oficines de turisme entre d’altres.

El projecte, impulsat per Diputació de Barcelona, té com a objectiu principal dotar a la comarca d’un major nombre de punts d’informació turística. Aquests punts poden ser establiments tant públics com privats que tinguin contacte amb el turista i que ajudin a complementar el servei d’atenció, disposant d’eines per orientar al turista durant la seva estada i cobrint aquells horaris i territoris que no ho fan les oficines de turisme.

Per rebre el distintiu, els establiments han hagut de realitzar un cicle formatiu de 17 hores sobre atenció al públic, tècniques d’orientació i perfils de visitants, descoberta del territori i oferta turística. A més, els participants han conegut diversos punts turístics del Maresme i han realitzat un viatge de familiarització per la comarca.
Amb aquesta iniciativa es pretén millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix, ampliar la xarxa d’oficines de turisme amb altres espais on es doni aquesta informació i posar en rellevància la tasca d’informar que fan molts establiments i serveis turístics.
Per a l’Oficina de Turisme de Santa Susanna ha estat una experiència molt positiva, ja que ha permès conèixer l’oferta turística del territori de la mà dels seus agents, a més de ser una eina més de promoció turística de proximitat del destí.

En representació de l’Oficina de Turisme, ha recollit el diploma la Gerent de la Fundació Turística de Santa Susanna, la Sra. Mercè López, que ha rebut la certificació de mans del diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona, el Sr. Pere Regull, el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó i la regidora de Turisme de Canet de Mar, Coia Tenas. Previ al lliurament de diplomes, els assistents han pogut fer una visita a les instal·lacions del castell.