Vuit municipis del Gironès i la Selva estudien la possibilitat de crear la Ruta de l’Onyar

Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Ajuntament de Vilobí d’Onyar

A banda de connectar les diverses poblacions i ser utilitzada pel habitants de la zona, aquest itinerari podria esdevenir un pol d’atracció de turisme i cicloturisme, i convertir-se, d’aquesta manera, en un motor de promoció econòmica de la Depressió de la Selva.

Aquest passat divendres 4 de març, regidors i alcaldes dels municipis de Bescanó, Brunyola, Campllong, Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Quart, Riudellots de la Selva  i Vilobí d’Onyar es van reunir per estudiar la possibilitat de tirar endavant la creació de la Ruta de l’Onyar, un nou sender que connectaria amb la Ruta del Carrilet, que uneix Olot i Sant Feliu de Guíxols, a Bescanó i a Quart, tot transcorrent prop del curs fluvial. Alhora, el traçat enllaçaria amb la Ruta del Ter, de la qual ja se n’estan creant les rutes dels diversos afluents.

La reunió, que va tenir lloc a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, va comptar també amb la presència del gerents del Consorci del Ter, Ponç Feliu, i del Consorci de les Vies Verdes, Àngel Planas, els quals recolzen la proposta i en duen l’assessorament. De cares a properes convocatòries s’hi uniran també els municipis de Girona i Salt, amb els quals la Ruta de l’Onyar també connectaria, i conjuntament amb aquests darrers, s’aconseguiria un intinerari de senderisme de caràcter circular de l’entorn d’uns 45km.

Una ruta apte per a tots els públics

El projecte consisteix en definir un traçat de baixa dificultat, apte també per a bicicletes i per a un públic familiar, aprofitant al màxim els camins i infraestructures ja existents i, per tant, amb una inversió relativament baixa. A banda de connectar les diverses poblacions i ser utilitzada pels habitants de la zona, aquesta ruta podria esdevenir un pol d’atracció de turisme i cicloturisme, i convertir-se, d’aquesta manera, en un motor de promoció econòmica de la Depressió de la Selva.

Un dels impulsors del projecte, el regidor de Medi Ambient de Vilobí d’Onyar Quim Vivas, ha explicat que «aquesta ruta serviria per acostar la població al curs fluvial, a la qual s’ha donat l’esquena durant tants anys», alhora que permetria, «comprovar-ne l’estat, així com poder fer una vigia i manteniment del riu de forma adequada, i fer que els ciutadans coneguin de primera mà el mal estat del mateix en diversos trams». Vivas indica que en les properes setmanes es realitzaran noves trobades entre els municipis participants «per tal d’anar concretant el traçat definitiu i acordar les entregues de traçat».