Lloret ha incrementat aquest estiu el nombre d’assitències per al bany a persones amb mobilitat reduïda

Platja de Lloret de Mar

Platja de Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha presentat les dades més rellevants de les actuacions portades a terme aquesta temporada per l’empresa Proactiva Serveis Aquàtics, SL, que ofereix el servei de salvament i socorrisme a les platges i cales de Lloret.

Destaca, per una banda, l’increment del nombre d’assistències per al bany a persones amb mobilitat reduïda amb un total de 610 atencions. En paraules del regidor de Platges, Jordi Orobitg, «han augmentat molt considerablement a la platja de Lloret, passant dels 287 banys del 2014 als 476 d’aquest 2015, havent-se atès tant usuaris locals com turistes individuals i grups de col·lectius organitzats».

Entre les millores ofertes aquesta temporada en el servei de salvament i socorrisme hi havia la incorporació d’un socorrista aquàtic més, del juny a setembre, per atendre específicament la zona accessible i les assistències al bany, la qual cosa va fer possible una millor atenció als usuaris, sense interferir en el servei habitual de vigilància.

Per altra banda, també destaca la reducció de les intervencions per meduses, que passen de les 2.033 de l’any 2014 a les 839 d’enguany.

Quant a les intervencions s’han efectuat un total de 2.409 assistències, 33 rescats i 38 evacuacions. Aquestes dades signifiquen una disminució de 1.208 assistències respecte al 2014. També cal remarcar que, en un 96,88%, es tracta d’atencions lleus per: picades, contusions, petites ferides, cremades solars i que el 60% es realitzen a la platja gran. Respecte als serveis preventius, se n’han realitzat 14.517 en el conjunt de platges i cales del municipi.

Per garantir la seguretat de la gran afluència de turistes a les platges de Lloret de Mar, l’Ajuntament de Lloret de Mar destina una important inversió en material i recursos humans ─extern a través de l’empresa Proactiva i propi amb el cos de vigilants de platja i els Auxiliars de Protecció de Civil─, que ascendeix a més de 500.000 euros i que converteix Lloret de Mar en el municipi de la Costa Brava amb una prestació d’aquest servei amb una durada més llarga, del 15 de maig al 15 d’octubre.