Finalitza la restauració de talussos i torres sud i est del castell de Montsoriu

montsoriu_15_març

El castell de Montsoriu / Fotografia: Consell Comarcal de la Selva

Recentment, han finalitzat les obres de restauració del castell de Montsoriu corresponents a la fase de consolidació i restauració de talussos i torres sud i est del recinte. Les obres, que ha dut a terme l’empresa TEyCO amb un import d’adjudicació de poc més de 135.000 eiros, han servit per consolidar l’estructura d’uns murs i torres que en algunes zones encara estaven afectats per la vegetació i podien patir enderrocs.

En el marc d’aquesta actuació s’ha eliminat una plataforma metàl•lica que s’havia instal•lat a la zona sud fa prop de vint anys per donar suport a les obres. Així mateix, s’han recuperat les parts d’algunes torres que havien caigut i s’han fet actuacions de consolidació per garantir la solidesa dels murs. Amb aquestes obres s’ha millorat l’accés dels visitants al recinte jussà, que fins ara estava restringit pel perill d’enderroc, i s’ofereix una visió imponent d’aquest espai d’acollida, que serveix de recepció a les vistes al castell.

Èxit de les visites lliures durant els primers caps de setmana

Després que el passat 22 de febrer, en el marc de l’acte que es va fer amb motiu del 20è aniversari de l’inici de les obres de restauració, s’incorporés la possibilitat de visitar al castell de Montsoriu amb visita lliure, són moltes les persones que l’han visitat sense guia.

El tècnic de cultura del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Codolà, ha assegurat que «estan molt satisfets de la bona acollida que han tingut les visites sense guies». En aquest sentit, Codolà ha recordat que ara els visitants tenen dues possibilitats: escollir entre fer la visita amb guia, a les hores convingudes, o al seu aire, seguint els senyals que s’han instal•lat al castell i amb el suport de la guia impresa que s’ofereix als visitants.

Amb aquesta nova modalitat de visita, s’espera que l’afluència de visitants de cara a Setmana Santa sigui superior a la de l’any passat, en què ja hi va haver unes xifres de visitants molt bones. Durant l’any, és previst que es duguin a terme diverses campanyes de comunicació amb l’objectiu d’atraure el públic objectiu del castell, que és el turisme de proximitat, com pot ser el de Barcelona i també el de la Catalunya Nord.