Lloret Turisme obre mercat a Azerbaidjan

Lloret Turisme

Lloret Turisme

Lloret Turisme ha participat en un workshop organitzat per l’Agència Catalana de Turisme a Bakú, capital de l’Azerbaidjan, país emergent que està tenint un creixement constant de viatgers a l’estranger des del 2007 i que ha passat dels 1.631.000 viatgers aquell any als prop de 4.000.000 que es registren actualment.

D’aquest total, uns 3.000 han visitat Catalunya i és per aquest motiu que des de l’Agència Catalana de Turisme s’ha organitzat una sessió de treball amb empreses turístiques de Catalunya que han presentat la seva oferta als agents de viatges d’aquest país. Per part de Lloret de Mar, hi ha assistit Lloret Turisme i la cadena Evenia Hotels i Alva Park juntament amb l’agència russa Terramar, que aposta fort per aquest mercat i està valorant operar amb un vol directe entre Azerbaidjan i Catalunya.

Jordi Orobitg, regidor de Turisme, explica: «Lloret de Mar va ser de les primeres destinacions turístiques que va obrir mercat a Rússia als anys 90 i a dia d’avui aquest mercat s’ha convertit en una dels principals mercats estrangers per a Catalunya. Pensem que altres mercats de la Federació Russa, com Azerbaidjan, també poden esdevenir clients potencials per a nosaltres».

Pel que fa al tipus de client, ha explicat que «hi ha un 35% de clients de nivell mitjà-alt que s’allotja en hotels de quatre i cinc estrelles i que busca el sol i platja combinat amb una oferta complementària com wellness, luxe i serveis a la família; i després també hi ha un nombre important, un 35%, de turisme de negocis on la motivació del viatge és laboral».