Lloret de Mar promociona el seu passat indià

Els darrers anys l’Ajuntament de Lloret de Mar ha realitzat un important esforç econòmic per recuperar el seu patrimoni cultural i fer-lo visitable per la població i turistes. Uns dels principals objectius del consistori era crear atractius culturals que donessin un valor afegit al municipi; en aquest sentit es va inaugurar el Museu del Mar, amb una inversió de més de 1 milió d’euros, o es va fer la museïtzació del cementiri modernista.

En paraules de Francesc Oliva, regidor de Promoció Econòmica: “Hem valoritzat el nostre patrimoni cultural creant un espais per transmetre la cultura d’una manera amena i atractiva”. Continuant amb la seva promoció del patrimoni cultural, l’Ajuntament ha endegat una campanya de comunicació orientada a donar a conèixer el llegat indià del municipi.

Aquesta acció, adaptada a tots els públics, inclou diferents activitats:
– Díptic La ruta dels indians: publicació que es pot trobar a totes les oficines de turisme, que sota el títol La ruta dels indians de Lloret recorre les edificacions del s. XIX.
– Visita teatralitzada La història de la Lliberada: visitada teatralitzada que té lloc cada dissabte a les 19 h al Museu del Mar i narra les aventures d’una dona d’aquella època.
Fira dels Americanos: Americanos era el nom amb què eren coneguts els indians de Lloret; la fira tindrà lloc els propers 18 i 19 de juny i compaginarà un mercat indià amb demostració d’oficis artesans i exposició de productes d’ultramar amb activitats lúdiques com visites guiades, conferències, concurs de daiquiris, havaneres amb cremat i un concert de salsa