Blanes acaba amb les zones fosques amb la posada en marxa d’una nova torre de comunicacions

Aquesta setmana ha començat a emetre en període de proves el reemissor de TV que s’ha instal·lat a la zona de Quatre Vents de Blanes per cobrir les zones del municipi on les emissions de televisió no arriben en prou condicions tècniques. D’aquesta manera, més de 5.000 ciutadans del municipi podran rebre els diversos canals de televisió de manera òptima per primera vegada en molts anys.

En aquest sentit, l’alcalde de Blanes, Josep Trias, s’ha mostrat satisfet que finalment els veïns del municipi puguin gaudir d’una correcta recepció de tots els canals de televisió, sense interferències. Així, ha destacat que s’ha complert també una de les promeses d’aquest govern, que era acabar amb les zones fosques.

Des que l’any 1992 es va posar en marxa el repetidor de televisió de la torre de Sant Joan, ja es va evidenciar que, per una qüestió orogràfica, quedaven diverses zones on el senyal de televisió no arribava en prou condicions tècniques per garantir una correcta recepció.

És el què, en argot tècnic, s’anomenen zones foques, i a Blanes se’n van detectar dues principalment: a la zona del Port i a la del Racó d’en Portes.

Des de llavors, l’Ajuntament de Blanes ha estat treballant en diverses opcions per trobar una solució factible, però no ha estat fins ara, amb el desplegament de la televisió digital terrestre (TDT), que no s’ha trobat. En base a un informe redactat pel Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, ha estat possible que el municipi fos inclòs al projecte de la Generalitat Catalunya Connecta.

A partir d’aquí, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació del govern català va elaborar un projecte per solucionar el problema de les zones fosques, que ha consistit en la instal·lació d’un nou reemissor de televisió al barri de Quatre Vents. Aquesta nova torre de comunicacions ha començat a funcionar aquesta setmana en període de proves, i està previst que, un cop superat aquesta transició, acabi amb els històrics problemes de cobertura de televisió que ha patit Blanes les darreres dècades.

Edició i foto: José Fernández