Lloret realitza noves inversions per fomentar el turisme accessible

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

Lloret de Mar continua invertint en matèria d’accessibilitat a fi de posicionar-se com a destinació de referència en aquest àmbit. Aquest 2014 la zona adaptada ubicada a la platja de Lloret s’ha dotat de nou material com són una grua per fer el traspàs d’usuaris que fan el bany adaptat de la cadira de rodes a la cadira amfíbia; una llitera per als vestidors; una cadira amfíbia extra per poder oferir més banys o facilitar als adjudicataris que els serveis aquàtics siguin accessibles i un joc de crosses adaptades. El cost total d’aquest material ascendeix a uns 5.000 euros.

A més, com es fa anualment i està pressupostat, s’han executat accions contemplades en el Pla d’Accessibilitat, destinant una partida de prop de 50.000 euros a la supressió de barreres arquitectòniques a l’avinguda de la Vila de Blanes amb l’avinguda de les Alegries, al carrer de Buenos Aires amb el carrer de Pere Codina i Mont, al carrer del Camí de l’Àngel amb l’avinguda de la Senyora de Rossell, a l’avinguda de Just Marlés, 35, i a l’avinguda de Josep Pla amb l’avinguda del Rieral.

Actualment l’Ajuntament de Lloret de Mar destina aproximadament uns 100.000 euros anuals al Pla d’Accessibilitat, i ho fa treballant en col·laboració amb diverses organitzacions com MIFAS i ONCE per tal d’estructurar i promocionar l’oferta turística accessible de què disposa.

Es calcula que la demanda potencial de turisme accessible a Europa pot arribar fins a 50 milions de persones i, a més, es poden incloure en aquest segment la gent gran i les famílies amb nens petits, segments en els quals Lloret de Mar treballa i que considera com a prioritaris.