La Generalitat concedeix 500.000 euros pel Museu del Turisme de Calella

Imartge virtual del futur Museu del Turisme

Imartge virtual del futur Museu del Turisme

L’Ajuntament de Calella ha rebut una subvenció de 500.000 euros de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya per tirar endavant el Museu del Turisme.

Aquesta subvenció se suma a la ja concedida pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i a la de la Diputació de Barcelona, fet que representa que, de moment, el cost total del projecte bàsic del Museu del Turisme està subvencionat prop d’un 70%.

El nou equipament cultural estarà ubicat a la nau oest de la Fàbrica Llobet-Guri i comptarà amb un espai de 1.300 m², dividit en tres espais diferenciats i amb una part central on s’explicarà tot allò que envolta el món del turisme. El projecte bàsic preveu que l’accés a l’exposició, es faci a través d’una zona de promoció turística tant de la ciutat com comarcal i de la resta de Catalunya, que podrà funcionar independentment de l’horari del museu.

La part central es dividirà en set àmbits que acolliran tots aquells aspectes vinculats al turisme. Així, hi haurà un primer apartat dedicat a la seva història, un segon al fet d’anar de vacances, un altre a la manera de preparar el viatge, un quart a com triar la destinació, un cinquè destinat a l’hostaleria i la restauració, un sisè als souvenirs i altres records i un setè a l’evolució de Calella com a destinació de turisme de masses. Cadascun dels àmbits tindrà un element central al voltant del qual pivotarà tot el contingut de la sala. D’altra banda, també està previst un espai dedicat a l’Organització Mundial del Turisme.

El Museu del Turisme formarà part del patrimoni Cultural de Calella i serà un referent de Catalunya a l’exterior, per la qual cosa compta amb l’ajut econòmic i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, així com amb el d’altres administracions com la Diputació de Barcelona, la Unió Europea i, fins i tot, de l’Organització Mundial del Turisme, que és l’organització internacional principal de la indústria del turisme.