La Costa Brava i el Pirineu de Girona són la destinació turística convidada a la fira de càmpings més important d’Europa

Joan Giraut, president de la Diputació de Girona, i Ramon Ramos, presidente del Patronat de Turisme Costa Brava - Pirineus

Joan Giraut, president de la Diputació de Girona, i Ramon Ramos, president del Patronat de Turisme Costa Brava – Pirineus

Del 10 al 19 de gener, l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Associació de Càmpings de Girona participan a la CMT de Stuttgart (a Alemanya), la fira de turisme i càmpings més important d’Europa.

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

Aquestes institucions estan acompanyades per representants de 15 càmpings gironins: Aquàrius, Las Dunas, La Ballena Alegre 2, Bassegoda Park, Cala Gogó, Las Palmeras, Bella Terra, Cala Llevadó, Vell Empordà, Delfín Verde, Salatà, Illa Mateua, Càmping Internacional de Calonge, Àmfora i Neus. A la fira, que anualment rep més de 210.000 visitants, disposaven d’un espai especial dins l’estand de Catalunya.

La tarda del dissabte 11, durant la presentació, la destinació convidada, la Costa Brava i el Pirineu de Girona, va oferir una exposició i una explicació a mitjans de comunicació alemanys, en la qual van participar Joan Giraut, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Montserrat Sierra, directora del Centre de Promoció de l’Agència Catalana de Turisme a Alemanya, i Miquel Gotanegra, president de l’Associació de Càmpings de Girona.

 

A continuació, hi va haver una actuació de la GIOrquestra i la cantant Nina. També es van dur a terme activitats de dinamització cultural a càrrec del grup medieval Els Berros de la Cort, i degustacions de productes gastronòmics del territori, a més d’un concurs d’Instagram adreçat als visitants.

El vespre del divendres 10 de gener, va tenir lloc la cerimònia anual de lliurament de premis per la qualitat als millors càmpings internacionals, organitzada per l’ADAC (l’associació automobilística amb més socis d’Alemanya). Els càmpings gironins hi van ser presents, i van ser guardonats, coincidint amb l’actuació de la cantant Nina.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Associació de Càmpings de Girona van disposar d’un espai propi a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme de la CMT, des d’on van oferir informació relacionada amb l’oferta turística de natura i turisme actiu i cultural, de gastronomia i d’esdeveniments que la destinació ofereix als visitants per la temporada del 2014.

Els càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Les comarques de Girona són les primeres pel que fa a establiments i places de càmping —fins i tot sobrepassen els hotels—, amb una oferta consolidada estable i d’alta categoria en relació amb les províncies competidores de l’Estat espanyol: disposen d’un total de 75 establiments, 119.308 places i 4.020 bungalous. Al lideratge en aquest subsector, i a la gran qualitat de serveis i infraestructures, s’hi suma el considerable pes que aquesta activitat turística té en l’economia gironina i en la indústria turística del país.

Els càmpings gironins han rebut premis i guardons de gran prestigi per part de la DCC (Deutsche Camping Club), l’ADAC (Club d’Automobilistes Alemanys), l’ANWB (Automòbil i Touring Club dels Països Baixos) o la guia Alan Rogers, els quals posicionen i avalen la qualitat de les infraestructures, els equipaments i els serveis que ofereixen els càmpings. Aquests, a més, acumulen més de trenta segells de qualitat mediambiental i segells internacionals (ISO14001, EMAS i Q) que afegeixen valor als establiments i a la destinació.