Presentació a Blanes del llibre «Mi viaje al Norte»

vfBlanes va acollir ahir al vespre la presentació del llibre «Mi viaje al Norte», activitat que es va celebrar a la Biblioteca Comarcal i que forma part de la Setmana per la Pau que organitza l’Ajuntament de Blanes,

Lancy Dodem, autor de llibre, va ser l’encarregat de fer la presentencació. Dodem és representant de la Fundació Vicente Ferrer a Catalunya. En el seu relat es posa de manifest el contrast entre dues realitats, Orienti i Occident, i l’abisme que les separa. A través de la seva narració, l’autor ens anima a prendre les regnes de les nostres vides amb valentia, comprenent el poder de l’acció i, com fa l’aigua, aprenent a fluir amb la vida.

L’autor és un gran admirador de Vicenç Ferrer, perquè “em va ensenyar tot allò que no es pot ensenyar: ell sempre va viure humilment, perdonant de tot cor, oferint una segona oportunitat i treballant incansablement per fer realitat el seu somni d’eradicar la fam, el patiment i la desigualtat”.

Cinc plafons

vf2Al vestíbul de la biblioteca s’exposen cinc plafons sot el títol El futur comença avui. Recullen el testimoni de tres generacions diferents que tracten diverses temàtiques: el respecte als Drets Humans, l’educació, l’autonomia econòmica, la lluita per la igualtat i la força de la comunitat. Els 15 testimonis estan captats a través de la càmera de Ramon Serrano, autor de les fotografies, que ens acosten a històries de discriminació i exclusió, però sobretot de superació i dignitat.

L’objectiu és que puguem fer una aproximació tant a la Índia rural que va conèixer Vicenç Ferrer quan va arribar a Anantapur fa 50 anys, com a la realitat d’avui dia i, finalment, a quins reptes de futur s’enfronta.