El projecte HibriturSelva del CCS comparteix experiència amb el Puerto de la Cruz de Tenerife

El representants del Consell Comarcal de la Selva a Puerto de la Cruz

El representants del Consell Comarcal de la Selva a Puerto de la Cruz

El projecte HibriturSelva (ecosistema d’innovació oberta per al desenvolupament del sector turístic a la comarca de la Selva) està duent a terme una col·laboració amb el Puerto de la Cruz de Tenerife aquesta setmana, segons ha informat Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva (CCS).

Aquest viatge de col·laboració té com a objectiu compartir estratègies de desenvolupament turístic integral en territoris que comparteixen el binomi nucli urbà tractor més espai d’oferta interior diversa. Així, Tenerife i la Selva compartiran les dues aproximacions inicials d’aquest desenvolupament conjunt costa-interior. En aquest sentit, es pretén definir una fórmula de relació entre els dos territoris que permeti compartir i, alhora, transferir en els propers anys els avenços, metodologies d’innovació, fórmules de creació de producte i finançament, entre altres.

En aquest viatge, a més del president de l’ens, Salvador Balliu, hi participen Lluïsa Ramírez i Josep Gesti, tècnics del projecte; i tres representants de les entitats col·laboradores del projecte HibriturSelva: Josep Antoni Frias, alcalde d’Hostalric i conseller comarcal; Albert Santaugini, alcalde de Sant Hilari, i Carles Taberner, com a secretari de l’Associació de Turisme, La Selva comarca de l’aigua, i regidor de l’Ajuntament de Sils. Tot i que, finalment, no hi ha pogut participar cap representant per motius d’agenda en el viatge a Puerto de la Cruz, en el projecte com a entitat col·laboradora també hi participa l’Ajuntament de Lloret de Mar.

En el seu primer dia de treball, que va ser dimecres a la tarda, varen ser rebuts a la conselleria de Turisme de Tenerife per la directora de dinamització de zones d’interès estratègic de Turisme de Tenerife, Mayte Mederos; i per la directora de creació i dinamització de productes turístics, Aida Cedrés.

Reunió amb les autoritats de Puerto de la Cruz

Reunió amb les autoritats de Puerto de la Cruz

Durant la jornada d’aquest dijous, l’alcalde del Puerto de la Cruz, Marcos Brito, i la regidora de Turisme, Carmen Padilla, han fet una recepció oficial a tots els representants de la Selva. Seguidament s’ha fet la presentació pública de “Renovación hotelera en Puerto de la Cruz: el programa NoSoloCamas y otras actuaciones”. Un cop ha finalitzat la sessió de presentació, els responsables polítics del Puerto de la Cruz i de la Selva han atès els agents del sector i també els mitjans de comunicació.

El punt final als actes institucionals del matí ha anat a càrrec del president del consorci urbanístic per a la rehabilitació de Puerto de la Cruz i del gerent urbanístic per a la rehabilitació del Puerto de la Cruz.

A la tarda les sessions de treball es reiniciaran amb una presentació del Pla de modernització, millora i increment de la competitivitat de Puerto de la Cruz, a càrrec de Luis Falcón de Marañon, coordinador del Pla de Modernització, Millora i increment de la competitivitat de Puerto de la Cruz. Seguidament hi hauran dues sessions de treball, la primera Nosolocamas; i després: Espai públic turístic. El cas del conveni de regeneració dels espais turístics.

Paral·lelament s’han programat diverses visites i sortides per conèixer de més a prop aquesta zona i, alhora, els projectes que s’hi estan duent a terme.